Vajíčko na mäkko s čerstvou hriankou, maslom a plesňovým syrom

vajíčka na mäkko, recept, raňajky, jednoduché, rýchle, skvelé, fitrecept,

ČO BUDEME POTREBOVAŤ (1 porcia):

Vajíčko – 2 ks

Syr s modrou plesňou – podľa chuti na zajedanie

Maslo – na potretie hrianok

Opečený chlieb

Zelenina podľa chuti

AKO NA TO:

Luxusné raňajky ako v Intercontinental hoteli? Ale zároveň jednoduché na prípravu?

Všetko vyber z chladničky a máš skoro hotovo. 

Ak sa trápiš ako pripraviť vajíčka na mäkko, tak sa toho báť nemusíš. Sú dva spôsoby, nechám na tebe, ktorý ti bude viac vyhovovať.

  1. Vajíčka dáš do hrnca so studenou vodou, privedieš k varu a povaríš 1 min.
  2. Privedieš vodu k varu a až potom pridáš vajíčko a varíš 3 min. Tento spôsob je jednoduchší, ale ak dáš do vriacej vody studené vajíčko, zvykne škrupinka prasknúť, ale moc ti do vody nevytečie, takže žiadna tragédia sa nekoná.

Zajedáš hriankami, ktoré si natieraš maslom, k tomu kúsky plesňového syra a zelenina.

NUTRIČNÉ HODNOTY na 1 porciu:

534 kcal, tuky 29 g, bielkoviny 27 g, sacharidy 40 g, vláknina 7 g


TIP: Môžeš jesť zo skla ako je znázornené na obrázku alebo tak, že si vajíčka „vydlabneš“ do pohára, osolíš, pomiešaš a ješ lyžičkou. Je to rozhodne menej pracný spôsob. 🙂

PS: No a celý deň si môžeš poskladať napríklad aj takto alebo si dopraj aj iné raňajky