Tuniakový sendvič

Tuniak, sendvič, bageta, večera, obed, raňajky, vajíčko, cherry paradajky, jarná cibuľka

ČO BUDEME POTREBOVAŤ (1 porcia):

Bageta (biela, čierna, celozrnná, multizrnná, rustikálna… to je jedno) – 1/2, cca 60 g

Tuniak – 100 g

Varené vajíčko – 1 ks

Trošku masla na potretie

Jarná cibuľka na ozdobu

Zelenina podľa chuti ako príloha

AKO NA TO:

Náročný deň v práci? Prídeš domov a nechce sa ti variť? Veď nemusíš! Rýchla večera sa dá pripraviť aj z toho, čo už doma máš.

Daj uvariť vajíčko. Bagetu rozrež, potri trochou masla, oblož tuniakom, nakrájaným vajíčkom a troškou jarnej cibuľky a máš hotovo.

Zajedáš zeleninou podľa chuti.

NUTRIČNÉ HODNOTY na 1 porciu:

411 kcal, tuky 7 g, bielkoviny 38 g, sacharidy 47 g, vláknina 8 g


TIP: tuniak sa dá nahradiť aj mäsom z údenej makrely (ako napr. na obrázku) a dostaneš úplne inú chuť. 🙂

PS: ten pocit, keď prídeš totálne, ale úplne najviac unavený z práce, vyšťavený, že sa ti naozaj nič nechce, tak pomyslenie na to, že ešte niečo uvariť je absolútne neprijateľné.. veď, variť netreba v tom pravom zmysle slova 🙂 kúp cestou bagetu, konzervu tuniaka určite doma máš a ak nie, tak kúp aj tu.. a doma šup, šup a máš hotovo! 🙂

PS 2: no a ešte som pre teba pripravil aj malý tip, čo môžeš jesť celý deň