Domáce hranolky so syrovou omáčkou a paradajkovou salsou

hranolky, hranolčeky, paradajková salsa, syrová omáčka, recept, domáce, domáci, večer k filmu, niečo pod zub

ČO BUDEME POTREBOVAŤ (2 porcie):

Zemiaky – 4 ks

Soľ, Repkový olej

Syrová omáčka: Kyslá smotana 250g, Cesnak 1 strúžik, Čierne korenie, Olivový olej, nastrúhaný Eidam/Gouda 100g

Paradajková salsa: Paradajky 4 ks, Cibuľa 1 ks, Cesnak 1 strúžik, Soľ, Čierne korenie, Koriander, Olivový olej, Tabasco alebo klasické chilli alebo oboje

AKO NA TO:

Taká malá chuťovka na sobotný večer, k filmu, len tak si zobkať.

Zemiaky len umyješ a nakrájaš na hrubšie hranolky. Áno aj so šupkou. V hlbšej mise ich poriadne premiešaš s repkovým olejom a pečieš ich 60 minút na 200°. Solíš až na konci.

Syrovú omáčku pripravíš zmiešaním všetkých ingrediencií. (pokračovanie nižšie)

Úspešne chudnúť bez jojo efektu sa dá jednoducho – stačí, keď zo svojej stravy nebudeš nič vynechávať.“

Muž v kuchyni


Viac si o tom môžeš prečítať v nasledujúcom článku:

pokračovanie:

Na salsu budeš potrebovať menší hrniec. Cibuľu, cesnak a paradajky nakrájaš. Spoločne ich na troche oleja podusíš, na záver trochu čierneho korenia a ideálne natrhať lístky čerstvého koriandru. Keď nemáš čerstvý nevadí. Celú zmes potom rozmixuješ ručným mixérom. Pridáš trochu chilli alebo Tabasca.

A už ti nič nebráni, aby si sa do toho pustil. Ešte vlastne musíš počkať, kým sa ti dopečú hranolky.

Dobrú chuť.

NUTRIČNÉ HODNOTY na 1 porciu:

610 kcal, tuky 42 g, bielkoviny 22 g, sacharidy 36 g, vláknina 4 g

ĎALŠIA INŠPIRÁCIA NA CHEAT-DAY: