ČO BUDEME POTREBOVAŤ (2 porcie):
Zemiaky – 4 ks
Soľ, Repkový olej
Syrová omáčka: Kyslá smotana 250g, Cesnak 1 strúžik, Čierne korenie, Olivový olej, nastrúhaný Eidam/Gouda 100g
Paradajková salsa: Paradajky 4 ks, Cibuľa 1 ks, Cesnak 1 strúžik, Soľ, Čierne korenie, Koriander, Olivový olej, Tabasco alebo klasické chilli alebo oboje
AKO NA TO:
Taká malá chuťovka na sobotný večer, k filmu, len tak si zobkať.
Zemiaky len umyješ a nakrájaš na hrubšie hranolky. Áno aj so šupkou. V hlbšej mise ich poriadne premiešaš s repkovým olejom a pečieš ich 60 minút na 200°. Solíš až na konci.
Syrovú omáčku pripravíš zmiešaním všetkých ingrediencií. (pokračovanie nižšie)
„Úspešne chudnúť bez jojo efektu sa dá jednoducho – stačí, keď zo svojej stravy nebudeš nič vynechávať.“
Muž v kuchyni
Viac si o tom môžeš prečítať v nasledujúcom článku:
pokračovanie:
Na salsu budeš potrebovať menší hrniec. Cibuľu, cesnak a paradajky nakrájaš. Spoločne ich na troche oleja podusíš, na záver trochu čierneho korenia a ideálne natrhať lístky čerstvého koriandru. Keď nemáš čerstvý nevadí. Celú zmes potom rozmixuješ ručným mixérom. Pridáš trochu chilli alebo Tabasca.
A už ti nič nebráni, aby si sa do toho pustil. Ešte vlastne musíš počkať, kým sa ti dopečú hranolky.
Dobrú chuť.
NUTRIČNÉ HODNOTY na 1 porciu:
610 kcal, tuky 42 g, bielkoviny 22 g, sacharidy 36 g, vláknina 4 g