ČO BUDEME POTREBOVAŤ (6-8 porcií):
Karfiol– 1 ks
Zemiaky – 8 ks
Voda – 1l
Smotana 33% – 200 ml
Cesnak – 2 strúžiky
Parmská šunka – 100 g
Soľ, Čierne korenie, Sladká paprika, Olivový olej
AKO NA TO:
Mám tu pre teba nielen veľmi jednoduchý, ale aj veľmi chutný a zdravý karfiolový krém, ktorý si na záver dochutíš parmskou šunkou, ale poďme pekne od začiatku.
Karfiol umy a nalám na ružičky, zemiaky ošúp a nakrájaj na menšie kúsky, vlož spolu do vody, osoľ, okoreň a uvar do mäkka. (pokračovanie nižšie)
„Úspešne chudnúť bez jojo efektu sa dá jednoducho – stačí, keď zo svojej stravy nebudeš nič vynechávať.“
Muž v kuchyni
Viac si o tom môžeš prečítať v nasledujúcom článku:
pokračovanie:
Rozmixuj, pridaj smotanu, v ktorej si si predtým rozmiešal sladkú papriku, nechaj prejsť varom a odstav. Na záver ešte pretlač oba cesnaky a teraz príde to najlepšie.
Na troche olivového oleja si opeč nadrobno nakrájanú parmskú šunku a spolu s výpekom ju vmiešaj do polievky. Mňam!
Dobrú chuť.
NUTRIČNÉ HODNOTY na 1 porciu:
158 kcal, tuky 9 g, bielkoviny 5 g, sacharidy 16 g, vláknina 2 g