ČO BUDEME POTREBOVAŤ (4 porcie):
Kuracie mäso (prsia alebo vykostené stehná) – 600 g
Hladká múka/Vajíčko/Strúhanka/Sezam
Soľ
Príloha: zemiaky, ryža alebo tento lahodný zemiakový šalát
AKO NA TO:
Kurací rezeň je veľmi vďačné jedlo nielen pre deti. Je to jednoduchá a univerzálna chuť a mám pocit, že chutí každému.
Ak máš kuracie prsia vcelku, tak ich pozdĺžne prerež na dva tenšie plátky. Ak máš kuracie stehná, tak ich opatrne vykosti.
Mäso hánkami jemne roztlač, nemusíš úpenlivo klepať, ako si zvyknutý od susedov každú nedeľu. Osoľ a začni obaľovať v poradí múka-rozšľahané vajíčko-strúhanka so sezamom.
Olej si na panvici rozpáliš a potom teplotu stiahneš na miernu. Ideálna teplota je, ak vložíš obalené rezne a hneď sa začnú piecť. (pokračovanie nižšie)
„Úspešne chudnúť bez jojo efektu sa dá jednoducho – stačí, keď zo svojej stravy nebudeš nič vynechávať.“
Muž v kuchyni
Viac si o tom môžeš prečítať v nasledujúcom článku:
pokračovanie:
A teraz to dôležité, aby sa ti nepresušili. Vypražiť jedno mäso trvá celkovo cca 5 minút. Niekto otočí 2x na každú stranu, ale nie je to nutné. Stačí, keď budeš sledovať farbu trojobalu. Ak bude krásny žltohnedý, máš istotu, že je mäso upečené a zároveň zostane šťavnaté. Nenechávaj ho tam dlhšie, budeš ich mať suché a to nechceš.
Hotové rezne necháš chvíľu odstáť a môžeš sa do nich pustiť.
Dobrú chuť.
NUTRIČNÉ HODNOTY na 1 porciu (bez prílohy):
466 kcal, tuky 27 g, bielkoviny 33 g, sacharidy 22 g, vláknina 2 g