ČO BUDEME POTREBOVAŤ (10-12 porcií):
Sušená fazuľa – 250 g
Mrkva – 4 väčšie kusy
Zemiaky – 6 väčších kusov
Cibuľa – 1 väčší kus
Cesnak – 2 strúžiky
Údené bravčové pliecko – 500 g
Voda – 2l
Soľ, Čierne korenie, Repkový olej
AKO NA TO:
Vedľa klasický fazuľových polievok s klobásami a údeninami môžeš nájsť aj takú, ktorá je naozaj ľahká, nezahustená múkou, jednoduchá na prípravu a ešte aj nasýti. Ideálna večera. A áno, údené bravčové pliecko proste musí byť. Dodá polievke lahodnú chuť.
Fazuľu si si namočil na 12h do vody. (pokračovanie nižšie)
„Úspešne chudnúť bez jojo efektu sa dá jednoducho – stačí, keď zo svojej stravy nebudeš nič vynechávať.“
Muž v kuchyni
Viac si o tom môžeš prečítať v nasledujúcom článku:
pokračovanie:
Najemno nakrájanú cibuľu a cesnak opeč na repkovom oleji. Opatrne nech ti cesnak nezhorkne. Postupne pridáš nakrájanú mrkvu, nakrájané pliecko a fazuľu (bez vody, v ktorej sa močila). Podleješ 2l vody, osolíš, okoreníš a varíš 30 min na nízkej teplote. Po polhodine pridáš 4 nakrájané zemiaky (2 si necháš na záver na zahustenie). Varíš ďalších 30 min. Občas premiešaš.
Približne 5 minút pred koncom pridáš posledné dva najemno, ale úplne najemno, nastrúhané zemiaky. Premiešaš a dovaríš.
Nuž a nechám na tebe, či si k tomu dáš aj chlieb, či nie. Ak budeš mať pocit, že ťa nezasýtila, tak buď tomu daj čas, alebo si pridaj. 😉
NUTRIČNÉ HODNOTY na 1 porciu:
175 kcal, tuky 3 g, bielkoviny 18 g, sacharidy 20 g, vláknina 8 g