ČO BUDEME POTREBOVAŤ (4 porcie):
Polohrubá múka – 2 hrnčeky
Cukor, kryštálový – 1/2 hrnčeka
Mlieko – 2 hrnčeky
Vajíčka – 2 ks
Soľ – štipka
Droždie – 1/2 ks
Slnečnicový/Repkový olej
Cukor práškový
Mliečna čokoláda 200 g
Maslo
Pistácie pražené, nesolené
AKO NA TO:
To, že mám skvelý recept na nadýchané a hlavne jednoduché lievance, už asi vieš. Ak nie, tak sa kukni tieto recepty na lievance.
Postup je rovnaký. Múku, cukor, mlieko a vajíčka spolu poctivo premiešaš tak, aby si dostal hladké cesto. Pridáš štipku soli, nadrvíš polovicu kocky droždia a celé opäť dôkladne premiešaš. Necháš odstáť pri izbovej teplote 30 min.
Opekáš na rozpálenej panvici s kvapkou oleja. S teplotou opatrne, aby sa ti nepripálili. Akonáhle mám rozpálenú panvicu, stiahnem teplotu na mierne nízku a konštantne udržujem. Uvidíš sám, to vychytáš časom. (pokračovanie nižšie)
„Úspešne chudnúť bez jojo efektu sa dá jednoducho – stačí, keď zo svojej stravy nebudeš nič vynechávať.“
Muž v kuchyni
Viac si o tom môžeš prečítať v nasledujúcom článku:
pokračovanie:
Medzitým, čo si pripravuješ lievance si vezmeš dva hrnce. Jeden väčší a jeden menší, ktorý do neho zapadne. Vo väčšom privedieš k varu vodu a odstavíš. Položíš na neho menší hrniec, do ktorého nalámeš čokoládu, pridáš trochu masla a len tak necháš pomaly roztaviť. Premiešaš a zmesou potom polievaš pripravené lievance.
Pistácie si jednoducho v mlynčeku alebo kľudne aj kladivkom rozdrv na menšie kusy. Posypeš trochu cukrom a máš hotovo.
Dobrú chuť.
NUTRIČNÉ HODNOTY na 1 porciu:
325 kcal, tuky 18 g, bielkoviny 5 g, sacharidy 35 g, vláknina 2 g