Mrkvový krém s karamelizovanou cibuľkou a Tabascom

polievka, mrkvová, ako využiť mrkvu, mrkvový krém, karamelizovaná cibuľka, recept s karamelizovanou cibuľkou, večera, obed, rýchly, rýchla, zdravý, zdravá, chutný, chutná

ČO BUDEME POTREBOVAŤ (6-8 porcií):

Mrkva – 5 ks

Zemiaky – 5 ks

Smotana 33% – 250 ml

Voda – 1 l

Cibuľa – 1 ks

Repkový/Slnečnicový olej

Soľ, Čierne korenie, Cukor, Tabasco

AKO NA TO:

Práve si našiel veľmi jednoduchý recept na lahodnú, ľahkú a mierne pikantnú polievku na večeru.

Mrkvu aj zemiaky ošúp, nakrájaj a daj variť do osolenej vody 15-20 min. Potom rozmixuj ručným mixérom (vodu nezlievaš), pridaj smotanu, nechaj prejsť varom a polievku máš pripravenú. (pokračovanie nižšie)

Úspešne chudnúť bez jojo efektu sa dá jednoducho – stačí, keď zo svojej stravy nebudeš nič vynechávať.“

Muž v kuchyni


Viac si o tom môžeš prečítať v nasledujúcom článku:

pokračovanie:

Kým sa ti varí mrkva so zemiakmi, nakrájaj si cibuľu a opeč do sklovita na oleji. Potom pridaj lyžicu cukru a za priebežného miešania ešte pár minút opekaj, kým ti krásne neskaramelizuje.

V tanieri si pridaj trochu čierneho korenia, pár kvapiek Tabasca a máš hotovo.

Dobrú chuť.

PS: vyskúšaj tento mrkvový krém s kuracím mäsom a sezamom 😉

NUTRIČNÉ HODNOTY na 1 porciu:

207 kcal, tuky 13 g, bielkoviny 3 g, sacharidy 19 g, vláknina 3 g

POLIEVKA JE ZÁKLAD: