Zapečená bageta s dvojitým syrom a domácim pestom

zapečená bageta, bageta, pesto, domáce pesto, ako pripraviť, jednoduchý, recept, raňajky, rýchly recept, čo pripraviť na raňajky, raňajky, do postele

ČO BUDEME POTREBOVAŤ (4 porcie):

Bageta – 2ks

Tvrdý syr Eidam/Gouda 45% – 50 g

Mozzarella – 2 balenia (2 x 125 g)

Cherry paradajky – 12 ks

Domáce pesto

AKO NA TO:

Predstav si to. Zobúdzaš sa príjemnú vôňu čerstvo upečenej bagety a rozpečeného syra… A teraz si predstav, že s tým môžeš niekoho potešiť. Áno, priprav svojej polovičke lahodné raňajky do postele a skús to s týmto receptom, ktorý je síce výborný, ale zároveň jednoduchý.

Najprv si priprav jednoduché pesto.

Bagetu rozrež po dĺžke, potri „pestom“, nastrúhaj na ňu tvrdý syr, potom poukladaj na plátky nakrájanú mozzarellu a na záver cherry paradajky. Polož na pekáč a daj zapiecť v trúbe pri 180° na 12-15min. Používam program horný gril.

Dobrú chuť. 😉

NUTRIČNÉ HODNOTY na 1 porciu:

414 kcal, tuky 18 g, bielkoviny 22 g, sacharidy 40 g, vláknina 5 g


TIP: ak si to pripravíš na večeru, pridaj si aj chilli.. 😉 ale nemusíš ten istý recept jesť 2x denne, mám tu pre teba tip na celý deň 😉

PS: na raňajky si k tomu rád dám čierny čaj 🙂