ČO BUDEME POTREBOVAŤ (4-6 porcií):
Zemiaky – 10 ks/liter vody
Voda – 1l
Smotana 33% – 250 ml
Cesnak –cca 4 strúžiky (toto je veľmi individuálne. Kľudne si daj aj 6 ak budeš chcieť)
Soľ, Rasca, Majoránka
Maslo
Chlieb na krutóny – použi vydlabanú časť z bochníka, prípadne starší chlieb
Eidam/Gouda 45% na nastrúhanie
Bochník chleba – voliteľné, dá sa zjesť aj z taniera
+ nastrúhaný zemiak na prípadne zahustenie
AKO NA TO:
Kto by nemal rád cesnakovú polievku? A ešte k tomu túto? Lenže ľudová kreativita už dnes nabrala nevídaných rozmerov a ľudia si začali tento recept zbytočne prekombinovávať. Pritom je tak jednoduchý a nepotrebuješ ani múku. Takže si poďme ukázať, ako si pripraviť poctivú cesnakovú polievku bez múky a bujónu.
Zemiaky dáš variť. 10ks/liter vody. Osolíš, pridáš rascu. Keď sú zemiaky uvarené, v tej istej vode ich rozmixuješ, pridáš smotanu, premiešaš a necháš prejsť varom. Ak by bola príliš riedka, ešte pridaj nastrúhaný zemiak a chvíľu povar. (pokračovanie nižšie)
„Úspešne chudnúť bez jojo efektu sa dá jednoducho – stačí, keď zo svojej stravy nebudeš nič vynechávať.“
Muž v kuchyni
Viac si o tom môžeš prečítať v nasledujúcom článku:
pokračovanie:
Odstav bokom, pridaj pretlačený cesnak, majoránku a premiešaj. Počkaj cca 10 min. nech sa ti polievka krásne prevonia a môžeš začať podávať.
Ak budeš podávať v bochníku, tak vrch zrež a vnútro vydlab.
Ak si chceš pripraviť ešte krutóny, využi tento čas a opeč si ich na masle a ešte si k polievke aj nastrúhaj syr.
Dobrú chuť. 🙂
NUTRIČNÉ HODNOTY na 1 porciu (bez bochníka):
247 kcal, tuky 12 g, bielkoviny 7 g, sacharidy 27 g, vláknina 1 g