ČO BUDEME POTREBOVAŤ:
Vývar z údeného mäsa (takže si napr. uvar údené koleno predtým 😉 alternatívne môžeš použiť aj kurací vývar)
Olivový olej
Tvrdý syr typu Eidam/Gouda – min. 300 g
Smotana 33% – 250 ml
Muškátový orech
Múka, hladká
AKO NA TO:
Ďalší zaujímavý kubánsky recept priamo od Pedra. Presne tak, ako mi ho popísal a uvaril.
Základ polievky tvorí zápražka. Teda múka s olivovým olejom, do ktorej si opatrne v miešaš nastrúhaný tvrdý syr, min. 300g. Opatrne prilievaš vývar, eliminuješ hrudky. Takto pripravenú zmes zjemníš smotanou, osolíš, okoreníš, trošku muškátového orechu povaríš do hustoty, aká ti vyhovuje.
Na tanieri môžeš ešte dozdobiť na kocky nakrájanou šunkou alebo slaninkou.
Dobrú chuť.
PS: slovenský názov polievky je Krémová polievka zo strúhaného syra 😉
Recept: Pedro
NUTRIČNÉ HODNOTY na 1 porciu:
328 kcal, tuky 29 g, bielkoviny 15 g, sacharidy 2 g, vláknina 0 g