Šošovicový šalát s červenou repou, slaninou a rukolou

šošovicový, šalát, recept, červená repa, rukola

ČO BUDEME POTREBOVAŤ (4 porcie):

Šošovica, sušená – 250 g

Červená repa, predvarená – 500 g

Rukola – 50 g

Slanina (oravská/anglická) – 100 g

Cesnak – 3 strúžiky

Chlieb na toasty

Olivový olej (na chlieb)

Mungo klíčky – voliteľná možnosť

Soľ

AKO NA TO:

Ideálna večera. Jednoduchá a rýchla na prípravu, zároveň zdravá a aj chutná. Ak sleduješ môj Instagram alebo Facebook, videl si aj jeho prípravu. Každú nedeľu pridávam nový recept.

Šošovicu uvaríš v slanej vode. Niekto namáča 2 hod. pred, ale nijak sa mi to neosvedčilo. Je dobrá a mäkká aj bez namáčania.

Slaninu aj cesnak nakrájaš na hrubšie plátky. Cesnak totiž spolu so slaninou opečieš, ale nakoniec ho vyhodíš. Slaninu samozrejme ponecháš. Ale nechceš mať kúsky cesnaku v šaláte. Navyše mi príde zbytočné opekať ho ešte zvlášť na oleji, keďže slanina pustí dosť masti. (pokračovanie nižšie)

Úspešne chudnúť bez jojo efektu sa dá jednoducho – stačí, keď zo svojej stravy nebudeš nič vynechávať.“

Muž v kuchyni


Viac si o tom môžeš prečítať v nasledujúcom článku:

pokračovanie:

Už sa ti bude pomaly dovárať šošovica. Ešte si nakrájaš červenú repu, vodu zo šošovice zleješ a nakoniec všetko spolu zmiešaš. Ak ti to trochu vychladne, pridaj aj rukolu. Podávaš s opečeným chlebom a Mungo klíčkami.

Dobrú chuť.

NUTRIČNÉ HODNOTY na 1 porciu:

527 kcal, tuky 11 g, bielkoviny 24 g, sacharidy 81 g, vláknina 12 g

ĎALŠIE JEDNODUCHÉ ŠALÁTY NÁJDEŠ TU: