Šošovicový šalát s červenou repou, slaninou a rukolou

šošovicový, šalát, recept, červená repa, rukola

ČO BUDEME POTREBOVAŤ (4 porcie):

Šošovica, sušená – 250 g

Červená repa, predvarená – 500 g

Rukola – 50 g

Slanina (oravská/anglická) – 100 g

Cesnak – 3 strúžiky

Chlieb na toasty

Olivový olej (na chlieb)

Mungo klíčky – voliteľná možnosť

Soľ

AKO NA TO:

Ideálna večera. Jednoduchá a rýchla na prípravu, zároveň zdravá a aj chutná. Ak sleduješ môj Instagram alebo Facebook, videl si aj jeho prípravu. Každú nedeľu pridávam nový recept.

Šošovicu uvaríš v slanej vode. Niekto namáča 2 hod. pred, ale nijak sa mi to neosvedčilo. Je dobrá a mäkká aj bez namáčania.

Slaninu aj cesnak nakrájaš na hrubšie plátky. Cesnak totiž spolu so slaninou opečieš, ale nakoniec ho vyhodíš. Slaninu samozrejme ponecháš. Ale nechceš mať kúsky cesnaku v šaláte. Navyše mi príde zbytočné opekať ho ešte zvlášť na oleji, keďže slanina pustí dosť masti.

Už sa ti bude pomaly dovárať šošovica. Ešte si nakrájaš červenú repu, vodu zo šošovice zleješ a nakoniec všetko spolu zmiešaš. Ak ti to trochu vychladne, pridaj aj rukolu. Podávaš s opečeným chlebom a Mungo klíčkami.

Dobrú chuť.

NUTRIČNÉ HODNOTY na 1 porciu:

527 kcal, tuky 11 g, bielkoviny 24 g, sacharidy 81 g, vláknina 12 g


TIP: Mungo klíčky môžeš aj uvariť, ale zbytočne stratia výživovú hodnotu 😉 zároveň som ti pripravil aj malú inšpiráciu na výživný deň 😉

PS: Ak si tam nedáš slaninu a cesnak opečieš len na oleji, tak máš pred sebou celkom v pohode veganský recept 🙂 a nezabudni vyskúšať aj iné šaláty 😉