Syrovo-smotanové pečivo

Syrovo-smotanové pečivo

ČO BUDEME POTREBOVAŤ:

Hladká múka – 500 g

Tvrdý syr Eidam/Gouda 45% – 100 g

Tvrdý syr Eidam/Gouda, údený 45% – 100 g

Kyslá smotana – 2 x 200 g

Vajíčko – 2 ks

Soľ

AKO NA TO:

Tento recept mi ukázala moja manželka a ja som si ho hneď zamiloval. Nielen preto, že je perfektný, ale hlavne preto, že je jednoduchý a tak trocha aj návykový, pretože sa ho neviem nikdy dojesť. Môžeš si urobiť aj polovičnú porciu, ale ver mi… nebude ti to stačiť.

Začni tým, že si oddelíš žĺtka od bielkov.

Žĺtka zmiešaš s múkou, malou lyžičkou soli, najemno nastrúhanými oboma syrmi a kyslou smotanou. Rukou miešaš, kým sa ti nevytvorí cesto.

Na pomúčenej doske vyvaľkáš na tenko. Ale nie moc, inak ich budeš mať po upečení suché. Odporúčam si cesto rozdeliť na 4 väčšie kusy a až potom vaľkať. (pokračovanie nižšie)

Úspešne chudnúť bez jojo efektu sa dá jednoducho – stačí, keď zo svojej stravy nebudeš nič vynechávať.“

Muž v kuchyni


Viac si o tom môžeš prečítať v nasledujúcom článku:

pokračovanie:

Formičkami vykrajuješ a ukladáš na plech. Natieraš bielkami a posypeš rascou, sezamom alebo čímkoľvek podľa chuti.

Pečieš 10 – 15 min. pri 200°. Len klasický horný a spodný ohrev. Sleduj to očami. Každá rúra je iná.

Dobrú chuť.

NUTRIČNÉ HODNOTY na 1 porciu:

nerieš, sú predsa Vianoce

VIAC SVIATOČNEJ INŠPIRÁCIE: