Zeleninové hranolky s parmezánom, bulgurom a Tzatziky

zeleninové, hranolky, hranolčeky, vegan, recept, vegánsky, vegeterian, večera, obed, cukina, bulgur

ČO BUDEME POTREBOVAŤ (4 porcie):

Cuketa – 2 ks

Mrkva – 6 ks

Olivový olej

Nastrúhaný parmezán – 40 g

Strúhanka (objemovo v pomere 1:1 s parmezánom)

Bulgur – 250 g

Tzaziky

AKO NA TO:

Tento recept by sa dal nazvať ako „skorovegánsky“. Ale prečo si nepridať trochu parmezánu a svieže grécke Tzatziky? Ideálne ako ľahká večera, ale aj ako jednoduchý obed. A výborne sa k tomu hodí bulgur.

Cuketu len umyješ. Mrkvu ošúpeš. Obe potom nakrájaš na hrubšie hranolky. Pridáš olivový olej, strúhanku aj parmezán a celé to spolu premiešaš tak, aby si mal všetky hranolky obalené. Použi na to hlbšiu misu. Ak ti zostane zmes strúhanky, parmezánu a oleja, tak to ešte rovnomerne nanes na hranolky už poukladané na plechu. Pečieš 20 min. na 180°, režim Horný grill a fúkanie.

Bulgur medzitým uvaríš vo vode podľa návodu.

A Tzatziky sú jednoduché. Priprav si ich podľa receptu vyššie.

Dobrú chuť.

NUTRIČNÉ HODNOTY na 1 porciu:

266 kcal, tuky 7 g, bielkoviny 13 g, sacharidy 37 g, vláknina 8 g

Úspešne chudnúť bez jojo efektu sa dá jednoducho – stačí, keď zo svojej stravy nebudeš nič vynechávať.“

Muž v kuchyni


Viac si o tom môžeš prečítať v nasledujúcom článku:

INŠPIRÁCIA NA ĎALŠIU DOBRÚ VEČERU: