ČO BUDEME POTREBOVAŤ (4 porcie):
Cuketa – 2 ks
Mrkva – 6 ks
Olivový olej
Nastrúhaný parmezán – 40 g
Strúhanka (objemovo v pomere 1:1 s parmezánom)
Bulgur – 250 g
AKO NA TO:
Tento recept by sa dal nazvať ako „skorovegánsky“. Ale prečo si nepridať trochu parmezánu a svieže grécke Tzatziky? Ideálne ako ľahká večera, ale aj ako jednoduchý obed. A výborne sa k tomu hodí bulgur.
Cuketu len umyješ. Mrkvu ošúpeš. Obe potom nakrájaš na hrubšie hranolky. Pridáš olivový olej, strúhanku aj parmezán a celé to spolu premiešaš tak, aby si mal všetky hranolky obalené. Použi na to hlbšiu misu. Ak ti zostane zmes strúhanky, parmezánu a oleja, tak to ešte rovnomerne nanes na hranolky už poukladané na plechu. Pečieš 20 min. na 180°, režim Horný grill a fúkanie.
Bulgur medzitým uvaríš vo vode podľa návodu.
A Tzatziky sú jednoduché. Priprav si ich podľa receptu vyššie.
Dobrú chuť.
NUTRIČNÉ HODNOTY na 1 porciu:
266 kcal, tuky 7 g, bielkoviny 13 g, sacharidy 37 g, vláknina 8 g