ČO BUDEME POTREBOVAŤ:
Hladká múka – 1 kg
Droždie – 40 g
Olej – 150 ml
Cukor – 1 čl
Mlieko – 600 ml
Soľ – 1 PL
Vajíčko – 1 celé + 1 žĺtok
Rastlinný tuk (Palmarín, Hera…) – 250 g
Zemiaky – 6 ks
AKO NA TO:
Vláčne a nadýchané pagáče, doslova ako od babičky. Ochutnal som ich, keď sme boli s deťmi u mojej mami na návšteve, tak ich sused priniesol ako pozornosť. No musím povedať, že hneď po prvom súste som si musel vypýtať recept. Sú perfektné! A keďže som mal cheat-day, tak ich veľa naozaj nezostalo. A navyše ich milujú aj deti. 🙂 Recept píšem tak, ako som ho dostal.
Múku, droždie, cukor, olej, mlieko, soľ, vajíčko + žĺtok spolu zamiesiš do cesta a necháš vykysnúť. Cesto je veľmi vláčne.
Cesto potom rozvaľkáš, nastrúhaš na neho palmarín aj uvarené zemiaky (môžeš ich aj pretlačiť), osolíš. Poskladáš ako štrúdľu a necháš 20 min. odstáť. (pokračovanie nižšie)
„Úspešne chudnúť bez jojo efektu sa dá jednoducho – stačí, keď zo svojej stravy nebudeš nič vynechávať.“
Muž v kuchyni
Viac si o tom môžeš prečítať v nasledujúcom článku:
pokračovanie:
Potom rozvaľkáš a znova preložíš, aby vzniklo niekoľko vrstiev. O ďalších 20 min. znova rozvaľkáš na hrubšie (cca 2 cm) a vykrajuješ pagáče. Poukladáš na plech. Pečieš pri 200° asi 20 min. Uvidíš podľa farby.
Dobrú chuť.
TIP: môžeš posypať sezamom, alebo rascou, alebo ich necháš len tak… to už je na tebe 🙂
NUTRIČNÉ HODNOTY na 100 g:
347 kcal, tuky 13 g, bielkoviny 7 g, sacharidy 22 g, vláknina 2 g