ČO BUDEME POTREBOVAŤ (4 porcie):
Bravčová panenka – 750 g
Strúhaný parmezán – 40 g
Cesnak – 1 strúžik
Repkový/Slnečnicový olej – na celý recept asi 1 dcl
Zemiaky – cca 2ks na osobu
Tekvica typu Hokaido apod. – stačí 1/2 (z tej druhej polovice si urob napr. polievku)
Soľ, Čierne korenie
Maslo – cca 10g
Trochu mlieka – cca 1 dcl
AKO NA TO:
Tento recept sa len tvári zložito. Ale ver mi, táto ľahodná a rýchla večera sa veľmi rýchlo stane obľúbenou mňamkou aj u teba doma.
Trúbu si predhrejeme na 200°. Žiadne grily, fúkanie a podobné moderné vymoženosti. Obyčajný rovnomerný statický ohrev.
Nastrúhaný parmezán, pol deci oleja a pretlačený cesnak zmiešame v pohári a vytvorí sa nám pekne hustá hmota. Odložíme bokom.
Zemiaky ošúpeme, tekvicu vydlabeme, umyjeme a nakrájame. Dáme variť do osolenej vriacej vody cca na 15-20 min. kým nebudú zemiaky mäkké. Tekvica sa uvarí oveľa rýchlejšie, takže pohoda. Aj tak z toho bude kaša. 🙂 (pokračovanie nižšie)
„Úspešne chudnúť bez jojo efektu sa dá jednoducho – stačí, keď zo svojej stravy nebudeš nič vynechávať.“
Muž v kuchyni
Viac si o tom môžeš prečítať v nasledujúcom článku:
pokračovanie:
Panenku na panvici s trochou oleja z oboch strán prudko opečieme po dobu 1 minúty. Mäso následne uložíme na pekáč, okoreníme čiernym korením a potrieme zmesou parmezánu, cesnaku a oleja. Nebojte sa toho, pekne hrubú a súvislú vrstvu a dáme piecť odokryté, aby sa nám syr pekne zapiekol.
Pečieme po dobu 12-15 min. podľa toho, ako veľmi ružovú panenku chcete a ako veľmi chcete mať zapečený syr. Mäso na obrázku bolo pečené presne 15 minút. aj tak bolo mierne ružové a božsky šťavnaté.
Zo zemiakov a tekvice zlejeme vodu, pridáme maslo a mlieko a poctivo roztlačíme. Žiadne mixériky. Pekne so šťúchadlom!
Mäso krájame na „medailónky“ a podávame s kašou. Solíme až v prípade potreby na tanieri.
NUTRIČNÉ HODNOTY na 1 porciu:
550 kcal, tuky 25 g, bielkoviny 47 g, sacharidy 34 g, vláknina 4 g