Zapečené bagetky s údenou makrelou

Recept na údenú makrelu

ČO BUDEME POTREBOVAŤ (4 porcie):

Bagetky – 1 ks na osobu (cca 60g/osoba)

Údená makrela – 1 celá ryba

Maslo

Rozmarín, Tymián alebo Provensálska zmes korenia

Zelenina podľa chuti – napr. paradajky, paprika, jarná cibuľka

AKO NA TO:

Rýchla a zdravá večera po náročnom dni? Alebo ťa chytili sestry „žravá a mlstná“ a ty sa nechceš zase nezdravo prežierať? Čítaj ďalej.

Máš dve možnosti. Buď si bagetky opečieš v hriankovači a potom potrieš maslom alebo ich potrieš maslom hneď a dáš do trúby zapiecť na 5 min. pri 200°. V oboch prípadoch si ich ale nakrájaj na koliečka, aby sa dali pekne obložiť.

Na záver prevoniaš korením, poukladáš kúsky ryby a zajedáš zeleninou. Dobrú chuť.

NUTRIČNÉ HODNOTY na 1 porciu:

264 kcal, tuky 8 g, bielkoviny 10 g, sacharidy 37g, vláknina 5 g


TIP: tuku v makrele sa báť nemusíš, ten je veľmi zdravý. Ak sa stravuješ podľa Muža v kuchyni, tak už určite vieš, že ani z pečiva na večeru sa nemusíš zblázniť.. V rozumnej miere samozrejme… Dopraj si túto zdravú a rýchlu večeru kedykoľvek v týždni.

PS: naozaj predpokladám a verím, že sa aspoň 2-3x týždne venuješ nejakej športovej aktivite.. 😉

PS 2: malý tip na raňajky alebo obed nájdeš tu