ČO BUDEME POTREBOVAŤ (4 porcie):
Losos filet – 400 g
Cherry paradajky – 250 g
Hlávkový šalát – 250 g
Paprika (pre estetiku ideálne žltá) – 1 ks
Parmezán – 80 g
Olivový olej – na pokvapkanie na taniery
Soľ, Čierne korenie
AKO NA TO:
Ak hľadáš odpoveď na otázku – čo na obed? Tu je ideálny a rýchly recept.
Celá príprava spočíva len v tepelnej úprave lososa. Niekto to rád opeká na panvici, ale niekto, kto má doma 2 deti, manželku a nejaké tie koníčky volí jednoduchšiu variantu – upečie ho v trúbe „na sucho na papieri na pečenie“, 25-30 min. pri 200°. Solíme a koreníme až na tanieri. Zeleninu nakrájame na menšie kúsky, ukladáme na tanier podľa chuti, farby a nálady, potom losos a na záver nadrvený/nastrúhaný parmezán a trochu olivového oleja. Medzitým si na sucho, stačí v hriankovači, opečieme hrianky, ale nie je nutnosť. Dobrú chuť.
Tento výborný recept na lososa je nielenže dobrý aj na chudnutie, ale hodí sa aj ako ľahký a zdravý obed počas tvojho náročného dňa alebo aj cez víkend.
NUTRIČNÉ HODNOTY na 1 porciu:
278 kcal, tuky 17 g, bielkoviny 29 g, sacharidy 3g, vláknina 2 g
TIP: Dokonca ak si nedáš hrianky, môžeš tento recept s kľudným svedomím nazvať aj „low-carb“ 😉
PS: A ak si nakoniec aj tak tie hrianky predsa len dáš, tak celkový príjem bude 357 kcal. Takže tiež žiadna tragédia.. 🙂
PS 2: a čo raňajky alebo večera? 🙂 Prípadne môžeš skúsiť aj iné recepty z rýb 😉