ČO BUDEME POTREBOVAŤ (2 porcie):
Špagetová alebo obyčajná tekvica – 1 kus
Prosciutto – 100 g
Smotana 33% – 125 ml
Tvrdý syr typu Eidam/Gouda – 100 g
Vajíčko – 1 kus
Cesnak – 1 strúžik
Soľ, Čierne korenie, Pažítka, Petržlenová vňať
AKO NA TO:
Vyzerá to ako cheat-day recept, chutí to ako cheat day recept, ale nie je to cheat day recept! 😉 Ak si to teda nedáš s ďalšou prílohou alebo s chlebom. Je to totiž vynikajúci low-carb obed alebo kľudne aj večera. A čo je najlepšie, naozaj nemusíš použiť špagetovú tekvicu, ide to aj s obyčajnou.
Tekvicu rozrežeš pozdĺžne, vyberieš jadierka a dáš piecť na 200° na 30 min.
Medzitým si v smotane rozmiešaš vajíčko, nastrúhaný syr, pretlačený cesnak a nasekané bylinky. (pokračovanie nižšie)
„Úspešne chudnúť bez jojo efektu sa dá jednoducho – stačí, keď zo svojej stravy nebudeš nič vynechávať.“
Muž v kuchyni
Viac si o tom môžeš prečítať v nasledujúcom článku:
pokračovanie:
Keď je tekvica upečená, vidličkou „rozčešeš“ vnútornú dužinu, vyberieš a zamiešaš do zmesi smotany, syra, cesnaku a byliniek.
Korpus tekvice vyložíš prosciuttom, zaleješ smotanovou zmesou a dáš zapiecť v režime horný grill, kým ti syr nechytí krásnu farbu. 10-15 min. max. Na záver trochu okoreníš a máš hotovo.
Dobrú chuť.
NUTRIČNÉ HODNOTY na 1 porciu:
510 kcal, tuky 37 g, bielkoviny 30 g, sacharidy 18 g, vláknina 3 g