Falošný Stroganov

Falošný Stroganov

ČO BUDEME POTREBOVAŤ (4 porcie):

Morčacie prsia – 600 g

Cibuľa – 1 ks

Paradajky – 2 ks

Kečup – 2-4 PL

Tatárska omáčka

Hranolky alebo iná príloha podľa chuti

Soľ, Čierne korenie, Paprika sladká, Rasca, Repkový alebo Slnečnicový olej

AKO NA TO:

Súhlasím, nie je to naozajstný Stroganov, ale je to jeho veľmi zjednodušená varianta. A rovnako ako ten klasický, aj toto je minútkové jedlo. Recept som odkukal od svojej mamy, ale na jej obranu, ona dodržiavala aspoň to, že použila hovädziu sviečkovú. Život na internáte ma ale naučil, že pre študenta je lacnejšie kuracie mäso. V dospelosti som ho vymenil za morčacie, ale ty kľudne použi sviečkovú. Niekedy ju použijem aj ja. 🙂 (pokračovanie nižšie)

Úspešne chudnúť bez jojo efektu sa dá jednoducho – stačí, keď zo svojej stravy nebudeš nič vynechávať.“

Muž v kuchyni


Viac si o tom môžeš prečítať v nasledujúcom článku:

Najemno nakrájanú cibuľu opeč spolu s nakrájanými paradajkami na oleji. Olejom nešetri, ale ani neprežeň. Nebude vadiť, ak ho dáš trochu viac, mäso žiadnu masť nepustí.

Pridaj mäso nakrájané na stripsy. Soľ, čierne korenie, paprika, rasca a už len dusíš, kým nebude mäso tepelne upravené. Na konci pridaj trochu kečupu, ale nie moc, tak 2-4 PL. Chceš len hustejšiu šťavu a nie prebiť chuť kečupom. Premiešaš, necháš prejsť varom a odstavíš.

Na tanieri ešte pridáš do šťavy tatársku omáčku, premiešaš a máš hotovo.

Dobrú chuť.

PS: s tou tatárskou je to božské! Ver mi, to ťa dostane..

TIP: nám to najviac chutí s hranolkami, ale kľudne si urob aj ryžu ak chceš 😉

NUTRIČNÉ HODNOTY na 1 porciu:

571 kcal, tuky 25 g, bielkoviny 41 g, sacharidy 44 g, vláknina 4 g

INŠPIRÁCIA NA ĎALŠIE DOBRÉ OBEDY: