ČO BUDEME POTREBOVAŤ (4 porcie):
Cícer – 250 g
Huby – 400 g
Slanina – 100 g
Cesnak – 2 strúžiky
Jogurt gréckeho typu – 200 g
Soľ, Čierne korenie, Petržlenová vňať alebo Rozmarín
Repkový/Slnečnicový olej – iba ak slanina nepustí dosť masti
AKO NA TO:
Recept na výborný a chutný obed môže byť aj jednoduchý. Poď sa o tom presvedčiť. Celý ho nakoniec pripravíš v jednej panvici.
Ak máš cícer sušený, tak ho na 12h namoč do vody, pred varením nezabudni osoliť a cícer uvar. Ak máš cícer v konzerve, tak samozrejme nič z toho nemusíš, len ho zlej. (pokračovanie nižšie)
„Úspešne chudnúť bez jojo efektu sa dá jednoducho – stačí, keď zo svojej stravy nebudeš nič vynechávať.“
Muž v kuchyni
Viac si o tom môžeš prečítať v nasledujúcom článku:
pokračovanie:
Slaninu, huby a cesnak si nakrájaj a spoločne opeč do mäkka. Občas premiešaj, aby sa ti nič z toho neprichytilo. Na záver pridaj cícer, trochu soli, čierneho korenia, premiešaj a odlož bokom. Celú zmes nechaj vychladnúť, najlepšie chutí pri izbovej teplote.
Na tanieri si pridaj jogurt, chilli a voňavú bylinku a môžeš si vychutnať tento zdravý a chutný obed.
Prajem dobrú chuť.
NUTRIČNÉ HODNOTY na 1 porciu:
329 kcal, tuky 12 g, bielkoviny 23 g, sacharidy 34 g, vláknina 11 g