ČO BUDEME POTREBOVAŤ (4-6 porcií):
Bravčové koleno, údené alebo neúdené – 1 ks
Bravčové nožičky – 2 ks
Voda – 2,5 l
Cesnak – 2 celé očistené hlávky
Cibuľa – 2 ks
Soľ, Nové korenie, Bobkový list
Čerstvý chlieb
Na ozdobenie – Cibuľa, Paprika, Ocot
AKO NA TO:
S huspeninou je to ako s gulášom. Každý má svoj recept a každému chutí trocha inak. Niekto dokonca dáva aj zeleninu a už som videl huspeninu aj s vareným vajíčkom. Tak takto nie.
Huspenina je pre mňa len ten chutný rôsol a mäso. Trocha cibuľky na tanier, octu, červenej papriky a zajedať čerstvým chlebom. Úplne top. A ako na to?
Koleno aj nožičky umyješ a dáš variť spoločne s očisteným cesnakom a cibuľou. Pridáš trocha nového korenia, trocha bobkových listov, celé to osolíš a na nízkej teplote varíš 5 – 5,5 hodiny. (pokračovanie nižšie)
„Úspešne chudnúť bez jojo efektu sa dá jednoducho – stačí, keď zo svojej stravy nebudeš nič vynechávať.“
Muž v kuchyni
Viac si o tom môžeš prečítať v nasledujúcom článku:
pokračovanie:
Mäso z kolena a nožičiek oberieš a všetko ostatné vyhodíš. Ukladáš rovnomerne do pripravených nádob a zalievaš vývarom. Použi sitko, aby si mal huspeninu čistú a priezračnú.
Zakryté odložíš na balkón vychladnúť a máš hotovo.
Dobrú chuť.
NUTRIČNÉ HODNOTY na 1 porciu:
900 kcal, tuky 59 g, bielkoviny 41 g, sacharidy 53 g, vláknina 4 g