ČO BUDEME POTREBOVAŤ (4-6 porcií):
Kačica – 1 celý kus
Červená kapusta – 1 stredný kus
Knedlík podľa chuti
Cibuľa – 1 ks
Soľ, Rasca
Ocot – 1 PL
Cukor – 2 PL
AKO NA TO:
Ak si niekedy dostal radu alebo si čítal recept na pečenú kačicu, určite ti každý zdôrazňoval, ako je nutné ju piecť zakrytú pri 120° celkovo 4,5 hodiny a potom to ešte nechať zapekať. Fakt máš čas myslieť na to, že za 6 hodín chceš jesť kačicu? Vyskúšaj ju takto. Mäso sa bude samo oddeľovať od kosti, bude nádherne jemné a koža chrumkavá.
Kačicu umyješ, obojstranne a zvnútra osolíš a položíš na pekáč. Posypeš rascou, zakryješ a pečieš 2 hodiny pri 160°. Kačica pustí dostatok tuku, ale predsa len dávam trochu oleja na spodok pekáča, aby sa zo začiatku neprichytila. Potom odokryješ, zvýšiš teplotu na 180° a pečieš kým nie je krásne upečená a chrumkavá. Cca 30-45 min. (pokračovanie nižšie)
„Úspešne chudnúť bez jojo efektu sa dá jednoducho – stačí, keď zo svojej stravy nebudeš nič vynechávať.“
Muž v kuchyni
Viac si o tom môžeš prečítať v nasledujúcom článku:
pokračovanie:
Priprav si hlbšiu panvicu alebo hrniec s pokrievkou. Nakrájanú cibuľu trochu orestuješ na oleji. Pridáš nakrájanú kapustu, osolíš, pridáš 2PL cukru, 1 PL octu, trochu rasce, premiešaš a na miernej teplote dusíš 1 hodinu. Priebežne miešaš.
Zapíjaj červeným vínkom. Alebo pivom. Je to na tebe.
Dobrú chuť.
NUTRIČNÉ HODNOTY na 1 porciu:
561 kcal, tuky 33 g, bielkoviny 37 g, sacharidy 29 g, vláknina 4 g