Lahodný zemiakový šalát s jablkom

zemiakový, šalát, recept, sviatočný, tradičný, lahodný

ČO BUDEME POTREBOVAŤ:

Zemiaky – 2 kg

Zmes na zemiakový šalát – 1 x väčšie balenie (650 g) alebo 2x malé (330 g)

Moravanka/Hradišťanka – 1 balenie

Majonéza – 1 väčšie balenie (420 ml – ale nikdy nepoužijem celé)

Jablko – 1 ks

Soľ, Čierne korenie

AKO NA TO:

Všetci ho jedia, všetci ho vedia pripraviť. A každý má svoj recept. Niekomu sa chce babrať s každou zeleninou zvlášť, niekto dáva aj sladkú smotanu, niekto kyslú, niekto obe. Je veľa možností ako ho pripraviť, ale aby bol jednoduchý na prípravu, chutný a svieži zároveň, tak už jedine takto.

Zemiaky si uvaríš v šupke. Mal/a by si ich šúpať ešte za horúca, ale predsa len ich nechávam trochu vychladnúť, nechcem si predsa každú chvíľu chladiť prsty. Následne ich buď nakrájaš na jemné kúsky alebo použi taký jednoduchý pretláčač na zemiaky. (pokračovanie nižšie)

Úspešne chudnúť bez jojo efektu sa dá jednoducho – stačí, keď zo svojej stravy nebudeš nič vynechávať.“

Muž v kuchyni


Viac si o tom môžeš prečítať v nasledujúcom článku:

pokračovanie:

Zo zeleninových zmesí zleješ vodu a zmiešaš ich so zemiakmi. Pridáš skoro celé balenie majonézy. (Tu to nechám na tvojej chuti. Ak použijem celú majonézu, príde mi to už veľa. Takže vždy nechám na spodku toľko, aby vyšlo k hranolkám na 4 porcie napr.) Následne pridám na malé kocky nakrájané a ošúpané jablko. Osolíš, okoreníš podľa chuti, premiešaš a necháš odstáť v chladničke do ďalšieho dňa. Celý šalát ti prejde chuťou a prípadne ešte dochutíš.

Dobrú chuť.

NUTRIČNÉ HODNOTY na 1 porciu (300 g):

306 kcal, tuky 13 g, bielkoviny 5 g, sacharidy 40 g, vláknina 3 g

VIAC SVIATOČNEJ INŠPIRÁCIE: