ČO BUDEME POTREBOVAŤ (6-8 porcií):
Tekvica Hokkaido – 1 stredne veľký kus
Zemiaky – 4 stredne veľké kusy
Voda – 1l
Smotana 33% – 200 ml
Tekvicové jadierka – za hrsť
Soľ, Muškátový oriešok
Olivový alebo Tekvicový (ak máš doma) olej
AKO NA TO:
Keď sa blíži jeseň, ale aj keď sa jeseň neblíži, priprav si túto skvelú dobrotu, ktorú každý pripravuje inak a aj inak volá. Je to jednoduchá tekvicová polievka a dá sa pripraviť bez zbytočných prísad a zložitostí.
Tekvicu umyješ, vydlabeš a nakrájaš. Zemiaky ošúpeš, nakrájaš a spolu s tekvicou dáš variť do litra osolenej vody.
Keď sú zemiaky a tekvica mäkké, tak ich rozmixuješ. Vodu nezlievaš.
Pridáš smotanu, za priebežného miešania privedieš k varu a odstavíš. (pokračovanie nižšie)
„Úspešne chudnúť bez jojo efektu sa dá jednoducho – stačí, keď zo svojej stravy nebudeš nič vynechávať.“
Muž v kuchyni
Viac si o tom môžeš prečítať v nasledujúcom článku:
pokračovanie:
Tekvicové jadierka si na panvici na sucho opečieš.
V tanieri polievku pokvapkáš olivovým alebo tekvicovým olejom, nastrúhaš trochu muškátového oriešku, pridáš si opečené jadierka a máš hotovo.
PS: mám tu pre teba z tekvice aj zaujímavý recept na perkelt tak trochu inak, prípadne pečenú tekvicu s kozím syrom.. tak smelo do toho, určite vyskúšaj 😉
NUTRIČNÉ HODNOTY na 1 porciu:
108 kcal, tuky 1 g, bielkoviny 4 g, sacharidy 20 g, vláknina 4 g