ČO BUDEME POTREBOVAŤ (4 porcie):
Bageta – 2 ks
Hokkaido – 1/2 ks
Balkánsky syr – 200 g
Cesnak – 2 strúžiky
Vlašské orechy – aby vyšlo na všetky crostini
AKO NA TO:
Crostini sú obľúbené v Taliansku ako predjedlo alebo taký malý snack. Keďže je nekonečne možností ako si ich pripraviť, vymyslel som si tento spôsob. Kľudne by som to nazval aj rozpečené bagetky s tekvicovou nátierkou, ale takto mi to znie honosnejšie. 🙂
Tekvicu nešúpeš, len vydlabeš, nakrájaš na väčšie kúsky a dáš piecť na 200° na 25 min., režim horný a spodný ohrev. 10 min. pred koncom pridáš neolúpané strúžiky cesnaku. Necháš vychladnúť, cesnak olúpeš a spolu s balkánskym syrom rozmiešaš do súvislej hmoty. Použi klasické šťúchadlo a ak to chceš mať jemnejšie, na záver použi vidličku. (pokračovanie nižšie)
„Úspešne chudnúť bez jojo efektu sa dá jednoducho – stačí, keď zo svojej stravy nebudeš nič vynechávať.“
Muž v kuchyni
Viac si o tom môžeš prečítať v nasledujúcom článku:
pokračovanie:
Nakrájané bagetky opečieš. Môžeš pridať aj k tekvici na 5 min. pred koncom. Pripravenú zmes natrieš na pečivo, ozdobíš orechom a máš hotovo. O vynikajúcu, zdravú, chutnú a jednoduchú večeru máš postarané.
Dobrú chuť.
TIP: ak nevieš, čo z druhej polovice tekvice, skús túto jednoduchú a lahodnú tekvicovú polievku 😉
PS: ak ti tento recept chutil, skús tekvicu upiecť aj s kozím syrom a zemiakmi, tiež veľká bomba 🙂
NUTRIČNÉ HODNOTY na 1 porciu:
410 kcal, tuky 18 g, bielkoviny 14 g, sacharidy 49 g, vláknina 4 g