Tradičná cesnaková polievka so syrom a krutónmi

cesnaková, polievka, česnačka, tradičná, so syrom, krutóny, recept

ČO BUDEME POTREBOVAŤ:

Voda alebo ideálne hotový vývar

Zemiaky

Cesnak

Starší chlieb

Tvrdý syr typu Eidam/Gouda 45%

Soľ, Rasca, Majoránka

AKO NA TO:

Milujem vôňu cesnaku. A zbožňujem, keď sa mi z lyžice naťahuje syr a do toho chrumkajú čerstvé krutóny.

Sú dve možnosti. Buď uvaríš zemiaky v osolenej vode s rascou, alebo ich uvaríš rovno vo vývare bez ďalšej zeleniny a pridáš rascu. Druhú variantu mám radšej, je to o niečo chutnejšie. 😉 Ak by bol vývar málo mastný, pridaj trochu oleja. (pokračovanie nižšie)

Úspešne chudnúť bez jojo efektu sa dá jednoducho – stačí, keď zo svojej stravy nebudeš nič vynechávať.“

Muž v kuchyni


Viac si o tom môžeš prečítať v nasledujúcom článku:

pokračovanie:

Ak máš zemiaky uvarené, odstavíš, pridáš pretlačený cesnak, teda veľa cesnaku, majoránku a premiešaš. Podávaš s nastrúhaným syrom a opečenými krutónmi.

Dobrú chuť.

TIP: cesnačka sa dá pripraviť aj v bochníku 😉

NUTRIČNÉ HODNOTY na 1 porciu:

211 kcal, tuky 11 g, bielkoviny 8 g, sacharidy 20 g, vláknina 1 g

POLIEVKA JE ZÁKLAD: