ČO BUDEME POTREBOVAŤ:
Voda alebo ideálne hotový vývar
Zemiaky
Cesnak
Starší chlieb
Tvrdý syr typu Eidam/Gouda 45%
Soľ, Rasca, Majoránka
AKO NA TO:
Milujem vôňu cesnaku. A zbožňujem, keď sa mi z lyžice naťahuje syr a do toho chrumkajú čerstvé krutóny.
Sú dve možnosti. Buď uvaríš zemiaky v osolenej vode s rascou, alebo ich uvaríš rovno vo vývare bez ďalšej zeleniny a pridáš rascu. Druhú variantu mám radšej, je to o niečo chutnejšie. 😉 Ak by bol vývar málo mastný, pridaj trochu oleja. (pokračovanie nižšie)
„Úspešne chudnúť bez jojo efektu sa dá jednoducho – stačí, keď zo svojej stravy nebudeš nič vynechávať.“
Muž v kuchyni
Viac si o tom môžeš prečítať v nasledujúcom článku:
pokračovanie:
Ak máš zemiaky uvarené, odstavíš, pridáš pretlačený cesnak, teda veľa cesnaku, majoránku a premiešaš. Podávaš s nastrúhaným syrom a opečenými krutónmi.
Dobrú chuť.
TIP: cesnačka sa dá pripraviť aj v bochníku 😉
NUTRIČNÉ HODNOTY na 1 porciu:
211 kcal, tuky 11 g, bielkoviny 8 g, sacharidy 20 g, vláknina 1 g