ČO BUDEME POTREBOVAŤ (4 porcie):
Údené mäso (krkovička, pliecko, bravčové zadné.. nechám na tebe) – 500 g
Med – 2 PL
Červená paprika – 1 PL
Dijonská horčica – 2 čl
Čerstvý chlieb
Šalát, prípadne iná zelenina
AKO NA TO:
Ak si budeš vyberať mäso, zvoľ si trochu mastnejšie. Nech sa ti má čo z neho vypiecť, bude to chutnejšie a nebudeš to mať suché.
Mäso si narežeš na mriežku a potrieš ho pripravenou marinádou. Tú si pripravíš zmiešaním medu, papriky a horčice. Najprv použi len polovicu marinády a daj zapiecť na 10 min. na 180°, režim horný grill a fúkanie. Potom vyber, potri aj druhou polovicou marinády a zapekaj 20 min. pri rovnakej teplote a režime.
Mäso budeš mať vláčne, z medu sa ti vytvorí jemná krustička. Bude to jedna báseň. Dá sa to jesť aj teplé aj studené. Len si vybrať.
Dobrú chuť.
NUTRIČNÉ HODNOTY na 1 porciu:
432 kcal, tuky 11 g, bielkoviny 25 g, sacharidy 50 g, vláknina 5 g