ČO BUDEME POTREBOVAŤ (4 vajíčka):
Vajíčko – 6 ks (áno je to vtipné, že na 4 vajíčka potrebuješ 6 vajíčok 😀 ale 2 idú do omáčky 😉 )
Smotana na šľahanie, 33 % – 250 ml
Horčica – 1 čl
Ocot – 1 čl
Cukor – 4 čl
Soľ – štipka
AKO NA TO:
Tento recept sa v našej rodine traduje z generácie na generáciu. Najprv som váhal, či ho sem vôbec dávať, ale po rodinnej dohode som dostal zelenú, lebo je to naozaj vynikajúci a lahodný recept, ktorý nám spríjemňuje nielen veľkonočné sviatky, ale aj iné slávnostné príležitosti. 😉 Navyše, ako je zvykom u Muža v kuchyni, je naozaj jednoduchý. Aj keď sa môže zdať trochu prácny kvôli šľahaniu, ale je veľmi jednoduchý.
Do smotany rozbi 2 vajíčka. Nad parou vyšľahaj do hustejšej zmesi. Odstav bokom. Pridáš soľ, ocot, horčicu, cukor a premiešaš. Časť omáčky odlož zvlášť, neskôr zmiešaš so žĺtkami. (pokračovanie nižšie)
„Úspešne chudnúť bez jojo efektu sa dá jednoducho – stačí, keď zo svojej stravy nebudeš nič vynechávať.“
Muž v kuchyni
Viac si o tom môžeš prečítať v nasledujúcom článku:
pokračovanie:
Medzitým si si uvaril ostatné vajíčka. Rozkrojíš na polovice, žĺtka zmiešaš s časťou omáčky a naplníš tým pripravené bielka.
Nakoniec necháš v chlade odstáť a máš hotovo.
Dobrú chuť. 🙂
NUTRIČNÉ HODNOTY na 1 porciu:
425 kcal, tuky 28 g, bielkoviny 15 g, sacharidy 29 g, vláknina 2 g