Marinované kuracie stehná s hranolkami a uhorkovým šalátom

večera, obed, recept, cheat day, kuracie mäso, kura, stehná, recept na gril, grilovanie, grilovačka, uhorkový šalát,

ČO BUDEME POTREBOVAŤ (4 porcie):

Kuracie stehná (nožičky) – 3-4 ks na osobu

Hranolky – 500 g

Marináda na stehná – Soľ, Čierne korenie, Červená paprika, Majoránka, Cesnak, Med, Repkový/Slnečnicový olej

Uhorkový šalát s jogurtom

AKO NA TO:

Večera alebo obed. Grilovačka alebo iná príležitosť. Stále je dôvod dať si tento recept. 😉

Marinádu si priprav zmiešaním všetkým prísad a nalož do nej stehná na celú noc.

V rozpálenej trúbe na 200° ich potom nechaj piecť 45 min. alebo ich daj na gril, ak máš možnosť. Hranolky si priprav buď zo zemiakov alebo verím, že máš doma nejaké mrazené, tak si ich priprav ako ich máš rád.

Šalát pripravíš jednoducho, odkaz nájdeš vyššie. 

Dobrú chuť. 🙂

NUTRIČNÉ HODNOTY na 1 porciu:

588 kcal, tuky 32 g, bielkoviny 52 g, sacharidy 23 g, vláknina 2 g


TIP: ak stehná nepripravujem deťom, ale iba sebe a známym, použijem štipľavú červenú papriku alebo jednoducho pridám chilli 😉

PS: tento svieži šalát, podobný tomu klasickému gréckemu Tzatziky, je natoľko osviežujúci, že ani nebudeš potrebovať kečup alebo majonézu na hranolky 🙂 alebo k tomu skús aj klasiku, napr. taký Coleslaw