ČO BUDEME POTREBOVAŤ (6-8 porcií):
Sušené hríby – 2 hrste
Zemiaky – 3 stredne veľké kusy
Smotana, 33% – 250 ml
Múka, hladká – 1 kopcovitá PL
Ocot – 2 PL
Cukor – 2 PL
Soľ
Maslo
Voda – 1l
AKO NA TO:
Najlepší recept na krémovú hubovú polievku mám od svojej mamy. Neviem si ale pomôcť, od nej mi aj tak vždy chutí najlepšie. Ale to už bude skúsenosťami, keďže nám ju pripravovala každé Vianoce. Takže uvidíš časom, že si pomery vychytáš podľa chuti.
Sušené huby nasekaj na menšie kúsky a namoč ich do vody. Ošúp si zemiaky a spolu s hubami ich daj variť do osolenej vody. Použi aj vodu z húb, v ktorej sa močili.
Keď máš zemiaky mäkké, v smotane si rozmiešaj lyžicu múky a pomaly, za stáleho miešania, zamiešaj do polievky, kým ti krásne nezhustne. Pridaj trochu masla, 2 PL octu a cukru, premiešaj, nechaj prejsť varom a máš hotovo.
Dobrú chuť.
TIP: keď som bol ešte dieťa, najviac mi to chutilo s čerstvým chlebom 🙂
NUTRIČNÉ HODNOTY na 1 porciu:
157 kcal, tuky 10 g, bielkoviny 7 g, sacharidy 9 g, vláknina 3 g