Zapečená špagetová tekvica s prosciuttom a syrovým bešamelom

špagetová tekvica

ČO BUDEME POTREBOVAŤ (2 porcie):

Špagetová alebo obyčajná tekvica – 1 kus

Prosciutto – 100 g

Smotana 33% – 125 ml

Tvrdý syr typu Eidam/Gouda – 100 g

Vajíčko – 1 kus

Cesnak – 1 strúžik

Soľ, Čierne korenie, Pažítka, Petržlenová vňať

AKO NA TO:

Vyzerá to ako cheat-day recept, chutí to ako cheat day recept, ale nie je to cheat day recept! 😉 Ak si to teda nedáš s ďalšou prílohou alebo s chlebom. Je to totiž vynikajúci low-carb obed alebo kľudne aj večera. A čo je najlepšie, naozaj nemusíš použiť špagetovú tekvicu, ide to aj s obyčajnou.

Tekvicu rozrežeš pozdĺžne, vyberieš jadierka a dáš piecť na 200° na 30 min.

Medzitým si v smotane rozmiešaš vajíčko, nastrúhaný syr, pretlačený cesnak a nasekané bylinky. (pokračovanie nižšie)

Úspešne chudnúť bez jojo efektu sa dá jednoducho – stačí, keď zo svojej stravy nebudeš nič vynechávať.“

Muž v kuchyni


Viac si o tom môžeš prečítať v nasledujúcom článku:

pokračovanie:

Keď je tekvica upečená, vidličkou „rozčešeš“ vnútornú dužinu, vyberieš a zamiešaš do zmesi smotany, syra, cesnaku a byliniek.

Korpus tekvice vyložíš prosciuttom, zaleješ smotanovou zmesou a dáš zapiecť v režime horný grill, kým ti syr nechytí krásnu farbu. 10-15 min. max. Na záver trochu okoreníš a máš hotovo.

Dobrú chuť.

NUTRIČNÉ HODNOTY na 1 porciu:

510 kcal, tuky 37 g, bielkoviny 30 g, sacharidy 18 g, vláknina 3 g

INŠPIRÁCIA NA ĎALŠIE DOBRÉ OBEDY: