ČO BUDEME POTREBOVAŤ (4 porcie):
Kuracie prsia – 500 g
Zemiaky v šupke – 12 ks
Červená paprika, sladká, mletá
Soľ
Čierne korenie
MARINÁDA: Olivový olej – 1 PL, Med – 1 PL, Soľ, Čierne korenie, Citrónová šťava – 1 čl, Petržlenová vňať – za hrsť
AKO NA TO:
Či už na gril alebo ako rýchly a zdravý obed.
Zemiaky v šupke len umyjeme pod vodou a nakrájame na mesiačiky. Osolíme, poprášime paprikou, polejeme repkovým olejom, dobre premiešame a dáme piecť pri 180° na 30min. (pokračovanie nižšie)
„Úspešne chudnúť bez jojo efektu sa dá jednoducho – stačí, keď zo svojej stravy nebudeš nič vynechávať.“
Muž v kuchyni
Viac si o tom môžeš prečítať v nasledujúcom článku:
pokračovanie:
Marinádu si pripravíme zmiešaním prísad, do ktorých dáme marinovať kuracie mäso aspoň na 12 hodín. Na miernej teplote opečieme rovnomerne z oboch strán. Môžeme použiť aj gril, ak je čas a priestor.
Cesnakový dip pripravíš podľa tohto receptu vyššie.
Dip by mal slúžiť na namáčanie zemiakov, ale môžete použiť aj na mäso. Fantázii sa medze nekladú.
Dobrú chuť. 🙂
NUTRIČNÉ HODNOTY na 1 porciu:
373 kcal, tuky 7 g, bielkoviny 36 g, sacharidy 40 g, vláknina 3 g