ČO BUDEME POTREBOVAŤ (4 porcie):
Tuniak – 200 g
Ryža – 250 g
Kukuričné zrná – 200 g
Jogurt gréckeho typu – 250 g
Repkový alebo slnečnicový olej
Soľ
Čierne korenie
AKO NA TO:
Jednoduchší recept si na rýchlu a zdravú večeru nedokážem predstaviť.
Ryžu uvaríme podľa návodu. Hotovú ju zmiešame s tuniakom, kukuričnými zrnami, jogurtom. Osolíme, okoreníme, pokvapkáme olejom podľa chuti a ideálna, ľahká a vyvážená večera je na stole. 🙂 Dobrú chuť. 🙂
NUTRIČNÉ HODNOTY na 1 porciu:
378 kcal, tuky 6 g, bielkoviny 20 g, sacharidy 60 g, vláknina 3 g
TIP: Najlepšie chutí pri izbovej teplote. Ak budete mať tuniaka vo vlastnej šťave alebo oleji, zlejte ho. Preferujte ale tuniaka v oleji, lebo aj keď ho zlejete, potom už nemusíte pridávať ďalší. Tuniak bude dosť mastný sám o sebe.
PS: inšpirácia na celý deň tu 🙂