Kuracie prsia v medovej marináde s opekanými zemiakmi a cesnakovým dipom

recept, grill, grilovačka, obed, kuracie prsia, medová marináda, fitness recept, fitrecept, jednoduchý, rýchly, zdravý

ČO BUDEME POTREBOVAŤ (4 porcie):

Kuracie prsia – 500 g

Zemiaky v šupke – 12 ks

Červená paprika, sladká, mletá

Soľ

Čierne korenie

MARINÁDA: Olivový olej – 1 PL, Med – 1 PL, Soľ, Čierne korenie, Citrónová šťava – 1 čl, Petržlenová vňať – za hrsť

Cesnakový dip

AKO NA TO:

Či už na gril alebo ako rýchly a zdravý obed.

Zemiaky v šupke len umyjeme pod vodou a nakrájame na mesiačiky. Osolíme, poprášime paprikou, polejeme repkovým olejom, dobre premiešame a dáme piecť pri 180° na 30min.

Marinádu si pripravíme zmiešaním prísad, do ktorých dáme marinovať kuracie mäso aspoň na 12 hodín. Na miernej teplote opečieme rovnomerne z oboch strán. Môžeme použiť aj gril, ak je čas a priestor.

Cesnakový dip pripravíš podľa tohto receptu vyššie.

Dip by mal slúžiť na namáčanie zemiakov, ale môžete použiť aj na na kuracie mäso. Fantázii sa medze nekladú. Dobrú chuť. 🙂

NUTRIČNÉ HODNOTY na 1 porciu:

373 kcal, tuky 7 g, bielkoviny 36 g, sacharidy 40 g, vláknina 3 g


TIP: Ak ste mäso zabudli namarinovať deň predtým (alebo aspoň ráno) nič sa nedeje, kľudne sa do toho pustite aj tesne pred varením. Aj keď to už nebude úplne ono, aj tak s týmto rýchlym receptom zabodujete! 😉

PS: tip na raňajky alebo večeru nájdeš tu 🙂