ČO BUDEME POTREBOVAŤ (4 porcie):
Makrela čerstvá – 1 kus/osoba
Cesnak – 8 strúžikov
Cherry paradajky – 4ks/osoba
Hrubozrnná soľ, Čierne korenie, Bobkový list, Repkový olej
Pečivo (nie je nutné, je to sýte aj bez neho. Na fotke síce je celozrnná bageta, ale nakoniec sme to jedli bez nej)
AKO NA TO:
Vynikajúci a ľahký obed máš priamo pred sebou. Rybu opláchneš (ak si kúpil aj s vnútornosťami, tak ju samozrejme vykuchaj 😉 ), odrežeš hlavu aj chvost, do brušnej dutiny vložíš jeden strúžik cesnaku, ďalšie len tak voľne do vymasteného pekáča. Položíš ryby, pridáš celé cherry paradajky, bobkový list a dáš zakryté piecť na 200° na 30 min. Potom odokryješ a dopečieš v režime horný gril ďalších 10-15 min.
Prípadne si makrelu môžeš aj upiecť na grile. 😉
Šalát si pripravíš podľa receptu (odkaz nájdeš vyššie) a máš hotovo.
Dobrú chuť.
TIP: tukov sa neboj, makrela je síce bohatá na tuky, ale sú to presne tie, ktoré sú plné Omega-3 nenasýtených mastných kyselín, ktoré chceš, potrebuješ a ktorých ješ málo 😉
NUTRIČNÉ HODNOTY na 1 porciu:
537 kcal, tuky 35 g, bielkoviny 44 g, sacharidy 9 g, vláknina 6 g