ČO BUDEME POTREBOVAŤ (4 porcie):
Hovädzie mäso, mleté – 500 g
Viedenské párky – 8 ks
Polotvrdý syr typu Eidam/Gouda, 45% – 50 g
Stredne veľké bagety – 4 ks
Pasírované paradajky – 500 g
2 druhy chilli – napr. Tabasco alebo iná štipľavá omáčka + sušené alebo naložené chilli papričky
Cibuľa – 1 ks
Cesnak – 2 strúžiky
Soľ, Čierne korenie, Tymián, Rasca
Repkový alebo Slnečnicový olej
AKO NA TO:
Keď nastane konečne ten deň, kedy si môžeš a chceš dopriať čokoľvek alebo len tak máš chuť si dať vysoko-kalorickú bombu, tak tu máš jeden skvelý recept.
V hlbšom hrnci si nakrájanú cibuľu a cesnak opeč na miernej teplote. Pridaj mleté mäso, všetky koreniny, sušené/naložené chilli papričky a za občasného miešania zakryté podus cca 10 min. Potom pridaj celé balenia pasírovaných paradajok, premiešaj a na miernej teplote pokračuj v pomalom varení. Už to ale neprikrývaj znovu, aby sa ti odparilo, čo najviac vody. Budeš túto zmes dávať do hot-dogov, tak aby ti potom nestekala po rukách. (pokračovanie nižšie)
„Úspešne chudnúť bez jojo efektu sa dá jednoducho – stačí, keď zo svojej stravy nebudeš nič vynechávať.“
Muž v kuchyni
Viac si o tom môžeš prečítať v nasledujúcom článku:
pokračovanie:
Predhrej trúbu na 180°.
Uvarené párky vlož do rozpolených a po dĺžke nakrojených bagiet (viď. obrázok). Naplň mäsovou zmesou, posyp syrom a daj zapiecť na 10 min. pri programe „horný grill a fúknanie“ alebo len „horný grill“ ak by sa ti zapekalo príliš prudko.
Keď máš hotovo, ešte si to pokvapkaj svojou obľúbenou chilli omáčkou a žranica môže začať! 🙂
NUTRIČNÉ HODNOTY na 1 porciu:
932 kcal, tuky 49 g, bielkoviny 55 g, sacharidy 69 g, vláknina 5 g