Double-chilli dog

double-chilli dog, chilli dog, hot dog, skvelý hot dog, jedlo k filmu, na párty, recept, cheat day, zapečený,

ČO BUDEME POTREBOVAŤ (4 porcie):

Hovädzie mäso, mleté – 500 g

Viedenské párky – 8 ks

Polotvrdý syr typu Eidam/Gouda, 45% – 50 g

Stredne veľké bagety – 4 ks

Pasírované paradajky – 500 g

2 druhy chilli – napr. Tabasco alebo iná štipľavá omáčka + sušené alebo naložené chilli papričky

Cibuľa – 1 ks

Cesnak – 2 strúžiky

Soľ, Čierne korenie, Tymián, Rasca

Repkový alebo Slnečnicový olej

AKO NA TO:

Keď nastane konečne ten deň D, kedy si môžeš a chceš dopriať čokoľvek alebo len tak máš chuť si dať vysoko-kalorickú bombu, tak tu máš jeden skvelý recept.

V hlbšom hrnci si nakrájanú cibuľu a cesnak opeč na miernej teplote. Pridaj mleté mäso, všetky koreniny, sušené/naložené chilli papričky a za občasného miešania zakryté podus cca 10 min. Potom pridaj celé balenia pasírovaných paradajok, premiešaj a na miernej teplote pokračuj v pomalom varení. Už to ale neprikrývaj znovu, aby sa ti odparilo, čo najviac vody. Budeš túto zmes dávať do hot dogov, tak aby ti potom nestekala po rukách.

Predhrej trúbu na 180°.

Uvarené párky vlož do rozpolených a po dĺžke nakrojených bagiet (viď. obrázok). Naplň mäsovou zmesou, posyp syrom a daj zapiecť na 10 min. pri programe „horný grill a fúknanie“ alebo len „horný grill“ ak by sa ti zapekalo príliš prudko.

Keď máš hotovo, ešte si to pokvapkaj svojou obľúbenou chilli omáčkou a žranica môže začať! 🙂

NUTRIČNÉ HODNOTY na 1 porciu:

932 kcal, tuky 49 g, bielkoviny 55 g, sacharidy 69 g, vláknina 5 g


TIP: najradšej používam Tabasco pre jeho octovú chuť, ktorá krásne doplní každé jedlo a vyhovuje mi, že nie je tak štipľavé, lebo do jedla zase najradšej používam buď sušené Habanero, Trinidad Scorpion Moruga alebo Calorina Reaper..  😉

PS: nerozmýšľaj vôbec nad hranolkami alebo niečím ďalším.. už po tomto sa nepohneš 🙂

PS 2: tento recept je vhodný aj na grilovačku.. síce jediná vec, ktorú opečieš je párok a prípadne bageta, ale všetci tvoji hostia budú veľmi spokojní 😉 jediný rozdiel je v tom, že už to ako celok nemusíš zapiecť v trúbe, ale stačí keď na záver posypeš syrom 🙂