ČO BUDEME POTREBOVAŤ (4 porcie):
Hovädzia sviečková – 750 g
Syr s modrou plesňou – 300 g
Smotana sladká, 30-33% – 250 ml
Ryža – 250 g
Repkový olej
Soľ
Čierne korenie
AKO NA TO:
Tento na prvý pohľad zložitý recept je pritom veľmi jednoduchý a rýchly obed.
Ryžu uvaríme podľa návodu. Mäso narežeme „na medailónky“, na hrúbku palca na ruke. Nesolíme, nekoreníme, neklepeme. Len päsťou jemne roztlačíme. Panvicu potrieme olejom, necháme ju rozpáliť a až na rozpálenú panvicu ukladáme mäso. Na strednej teplote pečieme z každej strany 2 min. Odložíme bokom. Solíme a koreníme až na tanieri. (pokračovanie nižšie)
„Úspešne chudnúť bez jojo efektu sa dá jednoducho – stačí, keď zo svojej stravy nebudeš nič vynechávať.“
Muž v kuchyni
Viac si o tom môžeš prečítať v nasledujúcom článku:
pokračovanie:
Omáčku si pripravíme tak, že do hrnca nalejeme smotanu a nadrobíme do nej syr s modrou plesňou. Na miernej teplote a za stáleho miešania počkáme až sa syr roztaví a vytvorí konzistentnú omáčku, ktorou polievame mäso na tanieri.
Lahodná kombinácia na tento rýchly obed z hovädzieho mäsa.
Dobrú chuť.
PS: ak máš naozaj neprekonateľný problém s ryžou, tak si k tomu daj zemiaky… hlavne kľud a nohy v teple… 😉
NUTRIČNÉ HODNOTY na 1 porciu:
856 kcal, tuky 46 g, bielkoviny 60 g, sacharidy 51 g, vláknina 1 g