Jemné steaky z hovädzej sviečkovej so syrovou omáčkou

obed, steaky, hovädzia sviečková, recept, fitrecept, fitness recept, jednoduchý, rýchly, zdravý, chutný

ČO BUDEME POTREBOVAŤ (4 porcie):

Hovädzia sviečková – 750 g

Syr s modrou plesňou – 300 g

Smotana sladká, 30-33% – 250 ml

Ryža – 250 g

Repkový olej

Soľ

Čierne korenie

AKO NA TO:

Tento na prvý pohľad zložitý recept je pritom veľmi jednoduchý a rýchly obed.

Ryžu uvaríme podľa návodu. Mäso narežeme „na medailónky“, na hrúbku palca na ruke. Nesolíme, nekoreníme, neklepeme. Len päsťou jemne roztlačíme. Panvicu potrieme olejom, necháme ju rozpáliť a až na rozpálenú panvicu ukladáme mäso. Na strednej teplote pečieme z každej strany 2 min. Odložíme bokom. Solíme a koreníme až na tanieri. (pokračovanie nižšie)

Úspešne chudnúť bez jojo efektu sa dá jednoducho – stačí, keď zo svojej stravy nebudeš nič vynechávať.“

Muž v kuchyni


Viac si o tom môžeš prečítať v nasledujúcom článku:

pokračovanie:

Omáčku si pripravíme tak, že do hrnca nalejeme smotanu a nadrobíme do nej syr s modrou plesňou. Na miernej teplote a za stáleho miešania počkáme až sa syr roztaví a vytvorí konzistentnú omáčku, ktorou polievame mäso na tanieri.

Lahodná kombinácia na tento rýchly obed z hovädzieho mäsa.

Dobrú chuť.

PS: ak máš naozaj neprekonateľný problém s ryžou, tak si k tomu daj zemiaky… hlavne kľud a nohy v teple… 😉

NUTRIČNÉ HODNOTY na 1 porciu:

856 kcal, tuky 46 g, bielkoviny 60 g, sacharidy 51 g, vláknina 1 g

INŠPIRÁCIA NA ĎALŠIE DOBRÉ OBEDY: