Jemné steaky z hovädzej sviečkovej so syrovou omáčkou

obed, steaky, hovädzia sviečková, recept, fitrecept, fitness recept, jednoduchý, rýchly, zdravý, chutný

ČO BUDEME POTREBOVAŤ (4 porcie):

Hovädzia sviečková – 750 g

Syr s modrou plesňou – 300 g

Smotana sladká, 30-33% – 250 ml

Ryža – 250 g

Repkový olej

Soľ

Čierne korenie

AKO NA TO:

Tento na prvý pohľad zložitý recept je pritom veľmi jednoduchý a rýchly obed.

Ryžu uvaríme podľa návodu. Mäso narežeme „na medailónky“, na hrúbku palca na ruke. Nesolíme, nekoreníme, neklepeme. Len päsťou jemne roztlačíme. Panvicu potrieme olejom, necháme ju rozpáliť a až na rozpálenú panvicu ukladáme mäso. Na strednej teplote pečieme z každej strany 2 min. Odložíme bokom. Solíme a koreníme až na tanieri.

Omáčku si pripravíme tak, že do hrnca nalejeme smotanu a nadrobíme do nej syr s modrou plesňou. Na miernej teplote a za stáleho miešania počkáme až sa syr roztaví a vytvorí konzistentnú omáčku, ktorou polievame mäso na tanieri. Lahodná kombinácia na tento rýchly obed z hovädzieho mäsa.

NUTRIČNÉ HODNOTY na 1 porciu:

856 kcal, tuky 46 g, bielkoviny 60 g, sacharidy 51 g, vláknina 1 g


TIP: Nezľaknite sa šťavy, ktorá z mäsa na tanieri bude vytekať, keď ho dopečiete. Mäso je pri tejto úprave naozaj mäkké a šťavnaté zároveň. Ak by Vám to nemalo robiť dobre, kľudne ho prepečte až do „well done“, ale zbytočne si ho znehodnotíte a vysušíte. 

TIP 2: Večná dilema – čo je to stredná teplota? No skúsim vyjadriť v číslach. Ak mám rozmedzie 1-9, tak je to 5. 🙂

TIP 3: ak máš neprekonateľný problém s ryžou, tak si k tomu urob zemiaky.. hlavne kľud a nohy v teple.. 😉

PS: už vieš, čo budeš raňajkovať alebo večerať? Môžem ti poradiť tu 🙂