Lahodný a jemný špenát s vajíčkom

špenát, obed, lahodný, jemný, skvelý, rýchly, jednoduchý, recept, vajíčko, volské oko, zemiaky, vegetarián, vegetariánsky

ČO BUDEME POTREBOVAŤ (4 porcie):

Špenátové pyré – 2 balenia (2x450g)

Cesnak – 1 strúžik

Mlieko – 250 ml

Smotana, 33% – 250 ml

Vajíčko – 4 ks

Zemiaky – 2 stredné kusy/osoba + 1 väčší kus na zahustenie

Repkový alebo Slnečnicový olej

Soľ, Čierne korenie

AKO NA TO:

Rád by si si dal jednoduchý, ľahký a zdravý obed? Ale deti špenát nemajú radi? Ver mi, v tejto podobe ho budú milovať.

Špenátové pyré sa predáva mrazené, tak si nerob starosti s rozmrazovaním. Nalej mlieko do hrnca, vlož do neho mrazené pyré, osoľ, okoreň, pridaj na polovičky nakrájaný cesnak (len necháš vyvariť a na konci vyberieš) a na miernej teplote ho povar kým sa ti nevytvorí jemná riedka zmes. (pokračovanie nižšie)

Úspešne chudnúť bez jojo efektu sa dá jednoducho – stačí, keď zo svojej stravy nebudeš nič vynechávať.“

Muž v kuchyni


Viac si o tom môžeš prečítať v nasledujúcom článku:

pokračovanie:

Najemno nastrúhaj veľký zemiak, pridaj do špenátu, nakoniec zjemníš smotanou. Premiešaš, chvíľu povaríš, odstavíš.

Medzitým si si uvaril zemiaky zvlášť, podávaš ako prílohu.

Na panvici pripravíš volské oká a máš hotovo.

Dobrú chuť.

NUTRIČNÉ HODNOTY na 1 porciu:

469 kcal, tuky 27 g, bielkoviny 20 g, sacharidy 35 g, vláknina 7 g

INŠPIRÁCIA NA ĎALŠIE DOBRÉ OBEDY: