Losos s kôprovou omáčkou, opečené zemiaky

losos, recept, opečené zemiaky, kôprová omáčka, na grill

ČO BUDEME POTREBOVAŤ (4 porcie):

Losos, filet s kožou – 600 g

Zemiaky – 2-3ks/osoba

Kôprová omáčka

Soľ, Čierne korenie, Repkový olej

AKO NA TO:

Jednoduchý a zdravý recept je vhodný nielen na večeru, ale úplne v pohode aj na obed. Je to len a len na tebe.

Ošúpané zemiaky nakrájaš na 1/4 a uvaríš v osolenej vode 8-10 min. Budeš ich ešte opekať na oleji, tak je dôležité, aby si ich nerozvaril/a. Zemiaky zleješ, necháš vodu odpariť, aby neboli mokré, inak ti budú v oleji prskať. Neboj sa dať do panvice viac oleja a na miernej teplote opekáš so všetkých strán. (pokračovanie nižšie)

Úspešne chudnúť bez jojo efektu sa dá jednoducho – stačí, keď zo svojej stravy nebudeš nič vynechávať.“

Muž v kuchyni


Viac si o tom môžeš prečítať v nasledujúcom článku:

pokračovanie:

Lososa opečieš na panvici, na miernej teplote, kožou dole. Prikryješ, neotáčaš. Chceš mať kožu chrumkavú a mäso šťavnaté. Keď je hotový len osolíš, oddelíš od kože a nakrájanou kožou ozdobíš lososa.

Kým sa ti opekajú zemiaky a losos, pripravíš si lahodnú kôprovú omáčku. Recept nájdeš v odkaze vyššie.

Dobrú chuť.

NUTRIČNÉ HODNOTY na 1 porciu:

520 kcal, tuky 24 g, bielkoviny 34 g, sacharidy 34 g, vláknina 2 g

VYSKÚŠAJ AJ ĎALŠIE RECEPTY Z RÝB: