ČO BUDEME POTREBOVAŤ (4 porcie):
Losos, filet s kožou – 600 g
Zemiaky – 2-3ks/osoba
Soľ, Čierne korenie, Repkový olej
AKO NA TO:
Jednoduchý a zdravý recept je vhodný nielen na večeru, ale úplne v pohode aj na obed. Je to len a len na tebe.
Ošúpané zemiaky nakrájaš na 1/4 a uvaríš v osolenej vode 8-10 min. Budeš ich ešte opekať na oleji, tak je dôležité, aby si ich nerozvaril/a. Zemiaky zleješ, necháš vodu odpariť, aby neboli mokré, inak ti budú v oleji prskať. Neboj sa dať do panvice viac oleja a na miernej teplote opekáš so všetkých strán. (pokračovanie nižšie)
„Úspešne chudnúť bez jojo efektu sa dá jednoducho – stačí, keď zo svojej stravy nebudeš nič vynechávať.“
Muž v kuchyni
Viac si o tom môžeš prečítať v nasledujúcom článku:
pokračovanie:
Lososa opečieš na panvici, na miernej teplote, kožou dole. Prikryješ, neotáčaš. Chceš mať kožu chrumkavú a mäso šťavnaté. Keď je hotový len osolíš, oddelíš od kože a nakrájanou kožou ozdobíš lososa.
Kým sa ti opekajú zemiaky a losos, pripravíš si lahodnú kôprovú omáčku. Recept nájdeš v odkaze vyššie.
Dobrú chuť.
NUTRIČNÉ HODNOTY na 1 porciu:
520 kcal, tuky 24 g, bielkoviny 34 g, sacharidy 34 g, vláknina 2 g