ČO BUDEME POTREBOVAŤ (4 porcie):
Morčacie prsia – 500 g
Ryža – 250 g (1 hrnček)
Med – 2 PL
Sezam – za hrsť
Huby – 250 g
Cibuľa – 1 ks
Cesnak – 2 strúžiky
Soľ, Rozmarín
Repkový/Slnečnicový olej
AKO NA TO:
Jednoduchý a zdravý obed? V dnešnej hektickej dobe sa naozaj nič nestíha. Teda aspoň ja mám taký pocit. Ale je jedna vec, ktorú by si nemal flákať a to je poctivé jedlo. Ide predsa o tvoje zdravie.
Ryžu dáš variť podľa návodu.
Morčacie, prípadne kuracie, prsia nakrájaj na „stripsy“ a prudko opeč obojstranne na rozpálenej panvici s olejom. Potom stiahni teplotu a nechaj mäso opekať kým sa ti rovnomerne neprepečie. Ale neprežeň to, aby sa ti nevysušilo. Pridaj med, celé to premiešaj, aby sa dostal všade a odstav úplne. Posyp sezamom. Osolíš si až na tanieri podľa potreby. (pokračovanie nižšie)
„Úspešne chudnúť bez jojo efektu sa dá jednoducho – stačí, keď zo svojej stravy nebudeš nič vynechávať.“
Muž v kuchyni
Viac si o tom môžeš prečítať v nasledujúcom článku:
pokračovanie:
Na druhej panvici si na oleji opeč nakrájanú cibuľu, cesnak a huby. Ak máš huby čerstvé, môžeš trochu podliať vodou, ak si ich vybral z mrazničky po sezóne, tak podlievať ani nemusíš. Sami pustia dosť šťavy. Ale ak by si mal pocit, že sú moc suché, trošku podlej. Na záver pridaj do húb trochu rozmarínu a máš hotovo.
Dobrú chuť.
NUTRIČNÉ HODNOTY na 1 porciu:
445 kcal, tuky 9 g, bielkoviny 32 g, sacharidy 58 g, vláknina 3 g