ČO BUDEME POTREBOVAŤ:
Bravčové pliecko (ja robím vždy aspoň z 1,5 kg)
Soľ, Čierne korenie, Červená paprika sladká, Cesnak, Jablkový/Hruškový cider
AKO NA TO:
Jednoduchý a vynikajúci recept na trhané mäso, tzv. pulled pork máš priamo pred sebou. Bravčové pliecko vcelku vložíš do misy s vrchnákom, v ktorej ho potom budeš piecť. Celé ho potrieš koreninami, nešetri. Zalej jablkovým alebo hruškovým ciderom a nechaj celú noc marinovať v chladničke.
Pred pečením ho vyber aspoň na 2 hodiny, nech nie je úplne studené.
Pečieš na 130° celkovo 4,5 hodiny. Po upečení zleješ všetku šťavu do pripravenej nádoby a necháš ešte 5 minút zapiecť na 250°. Vyberieš, vidličkou roztlačíš a natrháš a môžeš podávať. (pokračovanie nižšie)
„Úspešne chudnúť bez jojo efektu sa dá jednoducho – stačí, keď zo svojej stravy nebudeš nič vynechávať.“
Muž v kuchyni
Viac si o tom môžeš prečítať v nasledujúcom článku:
pokračovanie:
Štandardne sa z neho robí pulled pork burger.
Vyskúšaj aj pulled pork sandwich.
Z výpeku nezabudni pripraviť gravy omáčku, ktorá je geniálna na zemiakovú kašu alebo aj varené zemiaky s maslom.
Dobrú chuť.
NUTRIČNÉ HODNOTY na 1 porciu:
232 kcal, tuky 6 g, bielkoviny 38 g, sacharidy 6 g, vláknina 0 g