ČO BUDEME POTREBOVAŤ (1 porcia):
Balkánsky syr – 100 g
Paprika – 1/2 ks
Paradajky – 2 ks
Uhorka šalátová – 1/4ks
Čierne korenie, Olivový olej, Petržlenová vňať
AKO NA TO:
Rozdiel medzi dobrým a fantastickým šopským šalátom je opečená paprika a nadrvený syr. Papriku hoď na gril alebo do trúby na 12-15 min. na 180° horný gril a fúkanie. A syr nekrájaj na kocky, ale nadrv rukou. Celý šalát bude minimálne o level lepší.
Zeleninu si len nakrájaj, všetko zmiešaj, trocha čierneho korenia, olivový olej a nesekaná čerstvá petržlenová vňať a fantastický šalát je na stole.
Dobrú chuť.
TIP: ak si vieš zohnať zmes korenia s názvom Čubrica, tak choď do toho.. to pridávajú v Bulharsku a až tak to bude naozaj originál 🙂
NUTRIČNÉ HODNOTY na 1 porciu:
290 kcal, tuky 21 g, bielkoviny 13 g, sacharidy 13 g, vláknina 3 g