ČO BUDEME POTREBOVAŤ (4 porcie):
Šošovica, sušená – 250 g
Sušené paradajky – 150 g pevného podielu + nálev
Balkánsky syr – 200 g
Vlašské orechy – cca 10g na porciu, takže taká malá hrsť
Rozpečené bagety s bylinkovým maslom ako príloha – recept nájdeš tu
Soľ podľa potreby
AKO NA TO:
Ak hľadáš jednoduchý a ľahký obed, tak toto je ideálna voľba. Dokonca si ho ani nemusíš zohrievať v práci.
Šošovicu uvaríš v slanej vode. Niekto namáča 2 hod. pred, ale nijak sa mi to neosvedčilo. Je dobrá a mäkká aj bez namáčania.
Sušené paradajky nakrájaš na pásiky a zmiešaš s uvarenou šošovicou. Pridáš aj trochu nálevu, v ktorom sú naložené. Väčšinou je to slnečnicový olej, ktorý je zároveň ochutený pridanými koreninami. Tak to využi vo svoj prospech. Šalát ti bude zároveň lepšie kĺzať dolu krkom.
Na tanieri pridáš nadrobený balkánsky syr a v ruke nadrvené orechy a máš hotovo.
Dobrú chuť.
NUTRIČNÉ HODNOTY na 1 porciu (bez bagety):
490 kcal, tuky 26 g, bielkoviny 25 g, sacharidy 30 g, vláknina 15 g