Steaky z krkovičky v medovo-pivnej marináde s chilli

večera, steaky, bravčová krkovička, recept, fitrecept, fitness recept, jednoduchá, rýchla, marináda, pivo, med, cesnak

ČO BUDEME POTREBOVAŤ (4 porcie):

Bravčová krkovička (s kosťou či bez) – 750g (mäsa bez kosti)

Zemiaky – 2 ks/osoba

Tekvica Hokkaido – 1 ks

Marináda: tmavé pivo, med, chilli, cesnak, soľ, čierne korenie a prípadne aj čerstvá petržlenová vňať alebo ešte voňavejší rozmarín

AKO NA TO:

Zemiaky a tekvicu len umyješ, nakrájaš, dáš na plech a pečieš pri 180° cca 35 min. Áno, aj so šupkou. Nastav si program „Horný gril + fúkanie“. (vieš, to oné s tým ventilátorom 😀 ).

Krkovičku si nakrájaj na 1-2 cm hrubé steaky. Vlož ich na 12 hodín do marinády a potom ich obojstranne opečieš buď na panvici alebo taktiež v trúbe pri nejakých 200° po dobu 20-25min. Ak budeš piecť v trúbe, odhadni si to podľa seba, aby si mäso nepresušil.

A vlastne už máš hotovo. Tak dobrú chuť.

NUTRIČNÉ HODNOTY na 1 porciu:

590 kcal, tuky 26 g, bielkoviny 42 g, sacharidy 42 g, vláknina 5 g


TIP: tento recept bude čistá chlapská jazda, pohrať sa so steakom, prepiecť ho podľa chuti… dokážem si predstaviť, že si k prílohe dáš aj nejakú omáčku podľa chuti.. 😉

TIP 2: osobne preferujem bravčovú krkovičku s kosťou.. gramáž tu je uvedená bez kosti, ak ju nájdeš s kosťou, tak si zober trošku viac 😉

PS: zemiaky a ani tekvicu naozaj nemusíš ošúpať, kedže tepelnou úpravou dostatočne zmäknú.. 🙂 

PS 2: môžeš skúsiť aj nejaký tip na cheat day alebo malý tip na celý deň 😉