ČO BUDEME POTREBOVAŤ (4 porcie):
Treska, čerstvá, filet – 700 g
Smotana, 33% – 100 ml
Zemiaky – 2ks/osoba
Cesnak – 1 strúžik
Maslo
Mlieko
Soľ, Čierne korenie, Rozmarín + Tymián alebo Provensálska zmes korenia
AKO NA TO:
Tresku si zatiaľ jedol len ako majonézový šalát alebo Fish&Chips? Túto prípravu si obľúbiš. Je veľmi jednoduchá, nenáročná, rýchla a chutná.
Zemiaky uvaríš v osolenej vode. Zleješ, pridáš trochu masla, trochu mlieka, rozmačkáš a kašu máš hotovú. (pokračovanie nižšie)
„Úspešne chudnúť bez jojo efektu sa dá jednoducho – stačí, keď zo svojej stravy nebudeš nič vynechávať.“
Muž v kuchyni
Viac si o tom môžeš prečítať v nasledujúcom článku:
pokračovanie:
Filety tresky na miernej teplote opečieš na masle. Veľmi rýchlo sa ti prepečie, takže nemusíš ani otáčať, aby sa ti nerozpadla. Osolíš, okoreníš.
Ryby odložíš bokom a do výpeku naleješ smotanu a privedieš k varu. Ihneď odstavíš, pridáš pretlačený cesnak a jednu z vyššie uvedených voňavých byliniek a rybu s tým len preleješ na tanieri.
Nevravel som? Jednoduché. Prajem dobrú chuť.
NUTRIČNÉ HODNOTY na 1 porciu:
372 kcal, tuky 13 g, bielkoviny 35 g, sacharidy 27 g, vláknina 2 g