ČO BUDEME POTREBOVAŤ (4 porcie):
Pstruh, celý – 4 kusy
Zemiaky v šupke – 12 ks
Citrón – 2 ks
Repkový olej
Soľ
Rozmarín, Tymián alebo Provensálska zmes korenia
AKO NA TO:
Ryby opláchneme, položíme na pekáč pomazaný olejom, posypeme hrubozrnnou soľou a buď rozmarínom, tymiánom alebo provensálskym korením a dáme ich uzavreté piecť do rúry pri 200° na 30 min. Odkryté ich necháme piecť ešte cca 10 min., len nech chytia peknú „kôrku“.
Zemiaky medzitým uvaríme v šupke, kým nie sú mäkké. Na záver mierne roztlačíme a obojstranne na sucho opečieme na panvici. (pokračovanie nižšie)
„Úspešne chudnúť bez jojo efektu sa dá jednoducho – stačí, keď zo svojej stravy nebudeš nič vynechávať.“
Muž v kuchyni
Viac si o tom môžeš prečítať v nasledujúcom článku:
pokračovanie:
Na tanieri pokvapkáme pstruha citrónovou šťavou.
Ak som niekedy stál pred dilemou čo variť na obed, tak toto je jednoznačná odpoveď.
Dobrú chuť.
NUTRIČNÉ HODNOTY na 1 porciu:
467 kcal, tuky 16 g, bielkoviny 43 g, sacharidy 38 g, vláknina 3 g