ČO BUDEME POTREBOVAŤ (1 porcia):
Jaternička – 1 ks
Krvavnička/Jelítko – 1 ks
Zemiaky alebo aj bez 🙂
Dobrú náladu
AKO NA TO:
Všetko zjesť! K tomu kyslá kapusta, alebo čalamáda alebo uhorky..
Popravde toto ani nie je recept ako taký, len som to sem dal, aby si si to mohol/mohla vložiť do jedálničkov na svojej Ceste za pekáčom (viac info v odkaze vyššie), kde ti ukážem, ako jesť čo chceš a aj tak chudnúť.
Ale predsa ti len poradím. Ak chceš upiecť jaterničky spolu so zemiakmi, najprv daj piecť ošúpané zemiaky, podlej olejom, zakry, 200°, 30 min. a potom pridáš navrch jaterničky a pečieš ďalších 30 min. s tým, že posledných 10 pečieš odkryté, aby boli krásne chrumkavé. Ak sa trochu rozpadnú, nič sa nedá robiť. Ja to tak milujem aj tak viac.
Dobrú chuť.
NUTRIČNÉ HODNOTY na 1 porciu:
1108 kcal, tuky 63 g, bielkoviny 54 g, sacharidy 80 g, vláknina 3 g